Tarihi tren garı cami oldu

Güncelleme Tarihi:

Tarihi tren garı cami oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 11:16

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Kuzey Bavyera Bölge Başkanlığı tarafından 2015 yılında satın alınarak tadilat yapılan Hersbruck’daki tarihi tren garı, artık Hersbruck Camisi olarak hizmet verecek.

Haberin Devamı

HERSBRUCK Camisi’nin açılış kurdelesini, Nürnberg Din Hizmetler Ataşesi Fuat Gökçebay, Nürnberg Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Mune Savaş, Hersbruck Kaymakam Yardımcısı Gabrielle Drechsler, Hersbruck Belediye Meclis Üyesi Angelika Pflaum, Philip-Sohn, IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, IGMG Kuzey Bavyera Bölge Teşkilatlanma Başkanı Osman Gündoğan, Hersbruck Camisi Dernek Başkanı Cesur Kunduz birlikte kesti.

Tarihi tren garı cami oldu

İsmail Satır

IGMG Forchheim Camii hocası Rüstem Kayadelen’in Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra konuşma yapan IGMG Kuzey Bavyera Bölge Başkanı İsmail Satır, şunları söyledi: “Almanya’da 61 yıllık geçmişi bulunan Türk toplumu artık bu ülkenin ayrılmaz bir parçasıdır. Ülkenin kalkınmasına maddi ve manevi büyük katkıları bulunan Türk toplumu, Almanya için büyük kazançtır. Almanya’da ibadetlerini, kendi alın teriyle satın aldıkları camilerde yapmak en doğal hakkıdır. Çalışmalarımızı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yapmaya devam etmemiz gerekir.”

Tarihi tren garı cami oldu

Fuat Gökçebay

Haberin Devamı

‘BODRUMLARDA KILIYORDUK’
Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Fuat Gökçebay ise şöyle konuştu: “İbadet yerlerinin açılması, nereden gelip nereye gittiğimizi hem insana hem toplumumuz için ne tür güzel yatırımlar yaptığımızı, gençlerimize, geleceğe ilişkin nasıl ümitler verdiğimizi göstermektedir. Gelecek nesillere eser bırakılması mutluluğunu yaşıyoruz. Seneler önce ibadetlerimizi, cuma ve bayram namazlarımızı spor alanlarında, evlerin bodrumlarında kılıyorduk. Camilerimiz toplumsal dayanışma ve kaynaşma konusunda önemli yerler oldu.”

Tarihi tren garı cami oldu

Cesur Kunduz

Haberin Devamı

Hersbruck Camisi Dernek Başkan Cesur Kunduz ise, “Vatandaşlarımızın huzur içinde yaşadığı Hersbruck’da camimizin açılması farklılık kattı. İbadethaneler insanların kültürlerinin kaynaşmasına vesile oluyor. Bu nedenle Hersbruck Camisi’nin satın alınmasında gece gündüz çalışmalarda bulunan Murat Gündoğdu kardeşim dahil olmak üzere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Hersbruck Kaymakam Yardımcısı Gabrielle Drechsler de “Farklı kültürlerden gelinmiş olması birlikte yaşamak için engel değil, zenginliktir. Benim de Türkiye kökenli arkadaşlarım var ve bu minvalde çok muhabbetlerimiz oluyor” diye konuştu.

Tarihi tren garı cami oldu

Kemal Ergün

Haberin Devamı

‘BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’
IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün ise şunları söyledi: “Almanya’nın tren istasyonlarından eski tarihi bir binayı satın alınarak Müslüman kardeşlerimizin ibadetine açılması sevindiricidir. Peygamber Efendimizin, ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ sözünü unutmayalım. Bizler, birlikte ve dayanışma içinde hareket edersek gelecek neslimize daha güzel eserler bırakabiliriz. Müslüman toplum olarak bazı ön yargıların yok edilmesi için yaşadığımız kentlerdeki komşularımızla, yetkili merciler ile iyi iletişim içinde olmamız gerekiyor. Herhangi bir Müslüman suç işlediğinde o suçun İslam ve Müslümanlarla alakası olmadığını, insanların yaptığı hataların İslam’a mal edilmeyeceği anlatmalıyız.”

Tarihi tren garı cami oldu

Tarihi tren garı cami oldu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!