Tarihi St. Albans Katedrali’nde Türk Marşı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi St. Albans Katedrali’nde Türk Marşı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 15:06

İngiltere’nin St. Albans şehrinin Türk Belediye Başkanı Salih Gaygusuz, yardım kuruluşları yararına tarihi St. Albans Katedrali’nde konser düzenledi.

Haberin Devamı

Gecede ünlü piyanist Gülsin Onay, Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestrası başkemancısı Doç. Erkin Onay, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası klarnet sanatçısı Özlem Çelik ve piyanist Daniel King Smith sahne aldı.

Tarihi St. Albans Katedrali’nde Türk Marşı


AYAKTA ALKIŞLADILAR

Ev sahipliğini Salih-Maureen Gaygusuz çiftinin yaptığı 2 saat süren konserde, sanatçıları ayakta alkışlayan seyirciler, tekrar sahneye çağırdı. Konserde, Adnan Saygun ve Ekrem Zeki Ün’ün eserlerinin yanı sıra Batılı bestecilerin Türk Müziği’nden esinlenerek besteledikleri eserlere de yer verildi. Konserde, Mozart’ın ‘Türk Marşı’ bölümlü sonatı ile Liszt’in, Donizetti’nin Sultan Addülmecid teması üzerine bestelediği ve İstanbul’u ziyareti sırasında verdiği konserlerde seslendirdiği eser de yer aldı.

GURUR DUYUYORUZ

Gülsin Onay, konserde yaptığı konuşmada, “Belediye başkanımızla gurur duyuyoruz. Ülkemizin en iyi şekilde tanıtılması için gösterdiği çabalar ve elde ettiği büyük başarılar hepimizi mutlu ediyor” dedi. Konserin ardından sanatçılara teşekkür eden Başkan Gaygusuz, yardım kurumlarına destek olmaya devam edeceklerini, konser gelirinin Rennie Grove Hospice Care ile Keech Hospice Care kurumlarına bağışlanacağını söyledi. St. Albans Katedrali görevlisi de Başkan Gaygusuz’a 8 bin sterlinlik yardım çeki verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!