Tarifleri yemek kitabı oldu

Güncelleme Tarihi:

Tarifleri yemek kitabı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2009 15:02

Kızıl Haç'ın “Ortak bakış açısı oluşturmak” (Gemeinsam Perspektiven schaffen) projesine NRW'den katılan göçmen gençler özel bir yemek kitabı hazırladı. Çoğunluğu Türk kökenlilerden oluşan gençlerin tariflerinden oluşan kitap ve proje Köln'de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı.

Haberin Devamı

ALMAN Kızıl Haç'ın göçmen gençlere meslek eğitimi sağlamak amacıyla yürüttüğü “Ortak bakış açısı oluşturmak” (Gemeinsam Perspektiven schaffen-GPS) projesine Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nden katılan gençler, özel bir yemek kitabı hazırladı. İspanyol Eğitim Geliştirme Derneği'nin (AEF) katkılarıyla oluşturulan ve “Ren yemekleri ve memleketten hikayeler” (Rheinische Gerichte und Geschichten aus fremder Heimat) adı verilen kitap, Köln'de düzenlenen bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda kitapta yer alan yemekler de misafirlere sunuldu.


Türk yemekleri de yer aldı


GPS projesine NRW'de katılan gençlerden 16'sı gönüllü çalıştıkları bir yıl boyunca çeşitli seminerlere katıldı. Seminerlerde gençler kendi ülkelerine ait yemek tariflerini paylaştılar. Katılımcılar arasında uyumu sağlamak amacıyla oluşturulan yemekler, proje yöneticilerinin tavsiyesi üzerine kitap haline getirildi. Yazarların 12'si Türk kökenli olduğu için, kitap çoğunlukla Türk yemeklerinden oluştu. Gençlerin tarifleri arasında, yaprak sarmasından künefeye kadar Türk mutfağının birçok lezzet kitapta yer aldı.


GPS Projesi hakkında bilgi

Haberin Devamı

Hauptschule bitiren ya da hiç bir okuldan mezun olamayan göçmen kökenli gençlerin katıldığı GPS projesine NRW'de toplam 25 gönüllü katıldı. AB ve Alman Federal Aile, Yaşlı, Kadın ve Gençlik Bakanlığı'nın desteklediği projede, yaşları 18 ile 26 arasında değişen gençler bir yıl boyunca huzurevleri ve hastanelerde gönüllü olarak bakıcılık yaptılar. Yaklaşık 16 aydır süren projeyi tamamlamak üzere olan gençlerin bir çoğu çalıştıkları yerlerde meslek eğitim imkanı yakaladılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!