Taraftar güvenlik Euro'su ödesin

Güncelleme Tarihi:

Taraftar güvenlik Eurosu ödesin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2012 16:10

Bouffier, "Taraftarlar maç başına gönüllü olarak 1 Euro ödemeli" dedi.

Haberin Devamı

Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier, futbol karşılaşmaları sırasında alınan güvenlik önlemleri için taraftarların katkıda bulunmasını istedi. Almanya genelinde iki bin polisin stadyumlarda görev yaptığına dikkat çekerek, "Taraftarlar güvenlik önlemlerinin ödenmesi için bilet başına 1 Euro ek ücret ödesin" teklifini getirdi. Güvenlik Euro'sunun yılda 13 milyon Euro sağlayacağına dikkat çeken Bouffier, Bild Gazetesi'nin sorularını yanıtlayarak; Alman Futbol Federasyonu'nun konu ile ilgili olarak 12 Aralık tarihinde karar vereceğini, bu teklifin futbol kulüpleri tarafından onay göreceğine inandığını söyledi.

GÖNÜLLÜ ÖDENSİN

Bouffier'in 'Güvenlik Euro' sunun taraftarlar tarafından gönüllülük prensibine göre ödenmesini istediğini söyledi. Başbakan Bouffier, "Bu her taraftarın stadyuma giriş bileti ücreti dışında 1 Euro'yu rızası ile ödemesi anlamına geliyor. Güvenlik önlemlerinin faturası kulüplere çıkarılmamış oluyor" dedi.

TARAFTAR YANIMIZDA OLMALI

Başbakan Bouffier güvenlik önlemlerinin sonuç getirebilmesi için taraftarların kazanılması gereğine vurgu yaptı. Bouffier, "Şiddet uygulayan, zarar verenler stadyum dışında kalmalı. Holiganlar stadyuma alınmamalı. Siz her eğlencenize zarar veren bir kişiyi her defasında eğlencenize davet eder misiniz? diye sordu.

NE DEDİLER

Başbakan Bouffier'in teklifine değişik tepkiler geldi. Schalke adına konuşan Hors Held, "İyi bir fikir değil. Birincisi zaten yeteri derecede önlem var. İkincisi, nükleer atıkların nakli sırasında göstericilerin yol açtığı zararı yine göstericiler mi ödeyecek yani" diye sordu.

Frankfurt yönetim kurulundan Axel Hellmann, "Stadyumlarda huzurlu bir şekilde maçını izleyenlerin başkalarının yol açtığı zararı karşılamalarına taraf değilim" diye görüş belirtti.

Nürnberg Menajeri Martin Bader ise, "Bu teklifin tutulacak bir yanı yok. Populizim ve histeri bugüne kadar hiç kimseye kazanç sağlamadıi" dedi. Dordmund kulüp şefi Joachim Watzke ise konu ile ilgili olarak, "Üzerinde düşünülebilir" diye fikir belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!