Tahta bavulla göç hikâyesi

Güncelleme Tarihi:

Tahta bavulla göç hikâyesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2011 12:20

Göçün 50’nci yılı etkinlikleri Lüdenscheid’de üç haftalık birprogramla kutlandı. Kapanışta bir gösteri sunan Dance ofHarmony grubu, tahta bavulla gelen Türkleri canlandırdı.

Haberin Devamı

MAERKİSCHER Bölge Kaymakamlığı göçün 50’nci yılı etkinlikleri çerçevesinde üç hafta boyunca Lüdenscheid kentinde çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Lüdenscheid Tarih Müzesi’nde yapılan etkinliklerin açılışını Uyum Meclisi Başkanı Evangelia Kasdanastassi, ikinci başkan Ahmet Demir ve kaymakamlık uyum görevlisi Peter Grünwald birlikte yaptı. Konuşmacılar imkanları dahilinde göçü anlatmaya çalıştıklarını ve bu süre içinde m verilen destekten ötürü teşekkür ettiklerini söyledi.

Başarılı olduk

Etkinliklerin son gününde finale damgasını ‘Dance of Harmony’ adlı folklor grubu vurdu. Yarım saatlik gösterinin sonunda ise folklorcular 50’nci yıla özel bir çalışmayla tekrar sahneye geldi. Türklerin, 50 yıl önce Almanya’ya tahta bir bavulla gelişi, burada çalışıp-çabalamaları sergileyen ekip, Türk ve Alman davetliler tarafından beğeniyle izlendi. Grubun performansı izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Dance of Harmony’nin Öğretmeni İbrahim Nergiz, “Bazen saatlerce konuşulur, yazılır, çizilir. Ancak amacın anlatılmasında zorluk çekilir. Ancak kısa bir şiir ve kısa bir folklor gösterisi olayı mükemmel bir şekilde anlatır. İşte biz Dance of Harmony grubu olarak göçün 50’nci yılına özel bir çalışma yaparak kendi açımızdan olayı gözler önüne sermek istedik. Aldığımız alkışlardan başarılı olduğumuz görüldü. Gösterinin hakkını veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!