‘Tahriklere kapılmayın!’

Güncelleme Tarihi:

‘Tahriklere kapılmayın’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2024 10:38

T.C. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, yurt dışı Türk temsilciliklerine olası saldırı ihtimalleri üzerine vatandaşlara tahriklere kapılmamaları uyarısı yaptı.

Haberin Devamı

T.C. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) iftarında yaptığı selamlama konuşmasında bölücü örgüt sempatizanlarının geçtiğimiz günlerde Hannover Başkonsolosluğu’na saldırdıklarını olası önümüzdeki günlerde tahrik edici provokasyonlarda, eylemlerde bulunma ihtimali olduğunu işaret ederek şunları söyledi: “Sizlerden ricamız önümüzdeki günlerde özellikle paskalya tatili günlerine de gelebilecek şekilde hiçbir surette tahriklere meydan vermeyin, karşılık vermeyin. Her zaman yasal çerçeve içerisinde kalın.” Köln Başkonsolosu Kaya, 4 yıllık görev süresi içerisinde Türk vatandaşlarının yaşadıkları Avrupa ülkelerinde eğitim ve diploma sahibi olma uyarısı da yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: “Malum önce eğitim ardından da siyasi ve gönüllü katılım. Siyasetin iki ayağı var. Bir seçmen olarak oyunuzu kullanın. Almanya’daki bütün seçimlerde genel düzeyindeki bütün seçimlerde oyunuzu kullanın. Yine siyasi partilere girmenizi biz her zaman tavsiye ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘Tahriklere kapılmayın’

SİYASİ KATILIMLA YARINLARIN ŞEKİLLENMESİNE ORTAK OLUN
Kaya, “Almanya’da faaliyet gösteren bir sürü parti var. Oralarda aktif olarak, yarınları onlarla birlikte şekillendirebiliriz. Üçüncüsü de toplumsal birlikteliğimiz. Ramazan ayının hemen sonrasında bayramdan sonra 23 Nisan kutlayacağız. Bununla ilgili olarak biz de geniş hazırlıklara devam ediyoruz. Bütün derneklerimizin katılımıyla 20 Nisan Cumartesi günü Neumark’ta başlayacak bir yürüyüşümüz olacak dans edeceğiz orada bir sahne programımız olacak bütün ailelerimizi orada bekliyoruz. Stant olacak, sahne olacak, en azından orada ailemizle çocuklarınızla katılma konusunda sizden büyük bir katılım bekliyoruz” dedi.

‘Tahriklere kapılmayın’

SAVUNMASIZ İNSANLARIN ÖLDÜRÜLMESİ ZALİMLİKTİR
ATİB Genel Başkanı İmam Cengiz, ATİB’in davetine katılan misafirlere teşekkür ederek yaptığı selamlama konuşmasında Gazze’de yaşanan insanlık dışı vahşeti batının Ukrayna kadar gündemine almadığına işaret etti. Cengiz şöyle konuştu: “Ekim olayları saldırı kimden gelirse gelsin hangi maksatla yapılırsa yapılsın sivil vatandaşların savunmasız insanların çoluk çocuk helak edilmesi lanetlenmiştir. Bunu net bir şekilde ifade ediyoruz, saldırı nereden gelirse gelsin hangi maksatlı yapılırsa yapılsın sivil savunmasız insanların öldürülmesi zalimliktir. Müslüman olarak insan olarak hatib olarak karşısında olduğumuzu buradan çok açık bir şekilde ifade ediyorum. Avrupa kendini bir değerler manzumesi olarak tarif edecekse, insan hakları, özgürlük, fikir hürriyetini, başkasına senin gibi düşünmeyen birine saygıyla yaklaşma noktasında bir değer masası olarak kendini tarif edecekse, aynı değerlerin Ukrayna’nınkini Gazze’de de talep ediyoruz. Yani kardeşim çocukların Ukrayna’da bir hastanede bombalandığı zaman ayağa kalkan batının Gazze’de hastaneler bombalanırken de aynı şekilde ayağa kalkmasını aynı şekilde istiyoruz. Cengiz konuşmasının ilerleyen bölümünde Müslüman bir futbolcunun ibadet maksadıyla seccadesi üzerinde yaptığı işareti kasıtlı olarak bir yerlere çekilmesini esefle karşıladığını ifade etti. ATİB’in Köln Optimum Event salonunda yaptığı iftar yemeğine Köln ve Essen Başkonsolosları dini cemaat temsilcileri, siyaset, spor, sanat çevreleriyle bölge ve şube başkanları iştirak ettiler.

Haberin Devamı

‘Tahriklere kapılmayın’

‘Tahriklere kapılmayın’

BAKMADAN GEÇME!