Tacize uğrayanlara Türkçe imdat hattı

Güncelleme Tarihi:

Tacize uğrayanlara Türkçe imdat hattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2007 19:49

Almanya'da taciz ve tecavüze uğramış kadınlara yardım elini uzatan Frauennotruf'ta (Kadın İmdat Servisi) Türkçe hizmet veriliyor.

Haberin Devamı

Almanya'nın Bielefeld kentinde bulunan taciz ve tecavüze uğramış kadınlara acil yardım kuruluşu Frauennotruf'ta (Kadın İmdat servisi) çalışan Türk danışman Dilek Doğan- Alagöz tecavüze uğramış 16 yaşından itibaren genç kız ve kadınlara Türkçe hizmet verdiklerini söyledi. Tüm konuşmaların gizlilik prensibi içinde yapıldığını belirten Doğan- Alagöz, 'Cuma günleri saat 12.00-14.00 arasında 0521/124248 numaralı telefondan Türkçe hizmet veriyoruz. Ayrıca, www.frauennotruf-bielefeld.de adlı internet adresinden de bize ulaşabilirsiniz' dedi.


Almanya'da mağdur haklarının korunması reformuyla şiddetten korunma yasasında (Gewaltschutzgesetz) bir takım caydırıcı değişiklikler yapıldığını belirten Doğan- Alagöz sözlerini şöyle sürdürdü:
'Taciz ve tecavüz, şiddet içeren bir suçtur. Kuruluşumuza başvuran kız ve kadınlar, değişik tepkiler gösteriyorlar. Bedensel ve psikolojik anlamda ağır bunalıma giriyorlar. Örneğin genç kız veya kadınlar yaşadıkları tacizden ötürü kendilerini kirli ve suçlu hissediyorlar. Sürekli korku içinde yaşıyorlar ve uykusuzluk çekiyorlar.

Bize başvuran genç kız ve kadınların çoğunluğu tanıdıkları tarafından tacize maruz kalmış. Yapılan anket ve bilimsel çalışmaların sonuçlarına bakılınca, örneğin parkta, sokakta, arabada her yerde taciz yapılabiliyor. Ancak aile içinde olunca korunulması zor bir durum ortaya çıkıyor. Örneğin eş, baba, üvey baba, dayı, amca, komşu ve iş arkadaşı bu şiddeti uyguluyor.Böyle durumlarda Türk kadınları bizlere hiç çekinmeden başvurabilirler.'
BAÐIŞTA BULUNUN

Kuruluşun Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti ile Bielefeld Şehir Belediyesi'nden maddi destek gördüğünü ancak bunun yeterli olmadığına dikkat çeken Dilek Doğan-Alagöz, 'Şiddet ve tecavüze maruz kalan, mağdur kadınlarımıza ve kızlarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Arzu edenler Sparkasse Bielefeld şubesindeki 62011663 numaralı hesaba bağış yapabilir' dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!