Tacizci doktor mahkemede

Güncelleme Tarihi:

Tacizci doktor mahkemede
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 12:12

İngiltere’de bir doktor 1973-88 yılları arasında Buckinghamshire bölgesindeki hastanelerde 11-18 yaş arası 8 hastaya taciz ve tecavüzde bulunduğu suçlaması ile mahkemeye çıkartıldı.

Haberin Devamı

Şu anda 79 yaşında olan Michael Salmon isimli çocuk doktorunun 16 yaşındaki bir hastasına yasadışı kürtaj yaptığı ve daha sonra da “iyiliğe iyilikle karşılık vermelisin” diyerek genç kıza tecavüz ettiği de iddia edildi.

Salmon’un daha sonra aynı kızı “Bebeklerinin ikiz olduğu ve bir kez daha kürtaj yaptırması gerektiği” iddiası ile evine çağırdığı ve ikinci kez tecavüz girişiminde bulunduğu da iddia edildi.

Savcılık Salmon’un Stoke Mandaville hastanesinde ismi basına açıklanmayan iki diğer saldırganla birlikte 12 yaşındaki kız bir hastasına tecavüz ettiği ve çocuktan kendisini “Mike Amca” diye çağırmasını talep ettiğini de iddia etti.

Savcı Miranda Moore, Reading Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada Salmon’a doktor olarak hitap edilmeyeceğini çünkü adamın 1990 yılında 3 taciz suçlamasından hüküm giyerek doktor ünvanını kullanma hakkını kaybettiğini de açıkladı.

Salmon kendisine yöneltilen iddialar ile iglili yaptığı açıklamada “İddialar asılsız. Bu suçlamaları ortaya atanlar servet avcıları. Ben haaytımda kimseye tecavüz etmedim” demişti.

Dava devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!