Suudi diplomatlar araçta alkollü yakalanmış!

Güncelleme Tarihi:

Suudi diplomatlar araçta alkollü yakalanmış
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2014 11:16

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Londra’da Suudi Arabistanlı iki diplomatın alkol etkisinde otomobil kullanırken yakalandığını ancak diplomatik dokunulmazlıkları nedeniyle ceza almadığını açıkladı.

Haberin Devamı

İngiliz basını Suudi Arabistan’da geçerli olan İslami yasalar nedeniyle bu durumun “fazlasıyla utanç verici olduğunu” söylerken İngiliz vatandaşlarının Suudi Arabistan’da alkol bağlantılı çok daha hafif suçlar nedeniyle kırbaçlanma cezalarına çarptırıldığını hatırlattı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ayrıca son bir yıl içinde bakanlık bünyesinde çalışan Diplomatik Koruma Birimi’nin (FCO) yabancı diplamatların karşı karşıya 14 ağır suçlama ile ilgilendiğini açıkladı.

Yetkililer, Pakistanlı bir diplomatın tecavüzle bir başkasının ise adam kaçırma ile suçlandığını; Zambia Yüksek Komiserliği’nden bir yetkilinin ise alkol etkisinde otomobil kullanma, cinsel taciz ve kamu düzenini bozmak ile suçlandığını belirtti.

FCO, karşı karşıya kaldıkları vakaların en ağır olan 5’inde diplomatların dokunulmazlığının kaldırılmasını talep ettiklerini açıkladı. Yetkililer bu diplomatlardan birinin dokunulmazlığının kısmen kaldırıldığını, ikisinin ülkeleri tarafından geri çekildiğini, bir başkasından ülkeyi terk etmesinin istendiği belirtildi. 5. Vaka ile ilgili pazarlıkların ise halen devam etmekte olduğu açıklandı.

'İKİ YÜZLÜLÜ SUÇLAMASI'
Alkolü araç kullanmakla suçlanan Suudi diplomatların durumu Şeriatla yönetilen ülkenin zenginlerinin Batılı ülkelerde sürdürdükleri “iki yüzlü” hayat tarzını bir kez daha gündeme getirdi.

2010 yılında L Suudi Arabistan Kraliyet Ailesi’nin bir mensubu olan Prens Saud bin Abdulaziz bin Nasir al-Saud, Londra’daki lüks bir otelde erkek bir hizmetlisini cinsel içerikli bir saldırıda öldürdüğü için hapis cezasına çarptırılmıştı.
Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın oğlu olan prens cezasının üç yılını İngiltere’de çektikten sonra ülkesine iade edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!