Sürpriz atama

Güncelleme Tarihi:

Sürpriz atama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2013 12:28

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisini beklenmedik bir isim yönetecek.

Haberin Devamı

DERBİ haftasının hakemleri açıklandı... Süper Lig’de 1 Mart Cuma günü Sivasspor-İstanbul BŞB karşılaşmasıyla başlayacak olan 24. hafta, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne olacak. Ancak burada dikkat çekici olan nokta, zorlu derbiye hem de böyle kritik bir dönemde, tecrübesiz ve genç bir hakemin atanması; Mete Kalkavan... Yakın dönemdeki derbilere bakıldığında, kariyerinde ilk kez bir derbide düdük çalacak olan Kalkavan’ı ne kadar zorlu bir görevin beklediğini görmek mümkün...

ONLARIN BAŞINA GELENİ YAŞAR MI?

G.SARAY’ın 16. haftada Fenerbahçe ile Türk Telekom Arena’da oynadığı maçın hakemi Halis Özkahya, kendisine tükürdüğü gerekçesiyle F.Bahçeli Meireles’i oyundan atmıştı. Bu olay sonrasında tecrübeli hakem Özkahya, ciddi problemler yaşamıştı. Yine 19. haftadaki derbi maçta Beşiktaş, Galatasaray’a konuk oluyordu. Hakem Tolga Özkalfa, Fenerbahçe maçındaki gibi benzer bir olayda bu defa Felipe Melo’yu Beşiktaşlı Oğuzhan’a tükürdüğü gerekçesiyle oyundan attı.
İşte tüm bu yaşananların ardından, Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine Mete Kalkavan’ın atanması, “Yeni kurban Kalkavan mı” sorularını da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

İKİ DEV DE KALKAVAN’LA GÜLEMEDİ

GERİDE kalan dönemde hakem Mete Kalkavan hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe’nin maçlarında toplamda sadece 3 kez orta hakem olarak görev yaptı. Bu üç mücadelede de Fenerbahçe ve Beşiktaş 3 puan elde etmeyi başaramadı. Beşiktaş, 6 Nisan 2012’deki Karabükspor maçında 1-1 berabere kaldı. 1 Ekim 2012’de Sivasspor karşılaşmasından ise 1-0 yenik ayrıldı. Fenerbahçe ise, 29 Ekim 2012’de sahasında ağırladığı Medical Park Antalyaspor’a 3-1’lik skorla mağlup oldu.

En son Adana derbisini yönetti

METE Kalkavan, en son geçtiğimiz hafta PTT 1. Lig’de oynanan Adanaspor-Adana Demirspor derbisinde görev almıştı. Kalkavan bu karşılaşmada her iki takımdan da toplam 6 oyuncuya sarı kart çıkarmış ve maç 1-1’lik eşitlikle sonuçlanmıştı.

Babası Samsun milletvekili

BEŞİKTAŞ-Fenerbahçe derbisinde kariyerinde ilk kez bir İstanbul derbisine çıkacak olan Mete Kalkavan, aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan’ın da oğlu... Mete Kalkavan’ın hakemliğe olan ilgisi, o küçük yaşlardayken babasının spora olan ilgisiyle başladı. Öyle ki Ahmet İhsan Kalkavan, 14 yıl süreyle Samsun Yolspor, 2.5 yıl ise Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundu ve Türkiye Hentbol Federasyonu’nda da yönetim kurulu üyeliği yaptı.

Haberin Devamı

24. haftanın diğer karşılaşmalarında görev yapacak hakemler ise şöyle;

1 Mart Cuma
Gençlerbirliği-İstanbul BŞB: Fırat Aydınus

2 Mart Cumartesi
Orduspor-K.Karabükspor: Halis Özkahya
Akhisar BLD.-SB Elazığspor: Cüneyt Çakır
Eskişehirspor-Galatasaray: Bülent Yıldırım

3 Mart Pazar
MP Antalyaspor-Gaziantepspor: Süleyman Abay
Kayserispor-Mersin İY: Hüseyin Sabancı
Bursaspor-Sivasspor: Ali Palabıyık

4 Mart Pazartesi
Kasımpaşa-Trabzonspor: Mustafa Kamil Abitoğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!