Suriye’deki intihar saldırıları

Güncelleme Tarihi:

Suriye’deki intihar saldırıları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2011 14:51

Suriye’nin başkenti Şam’da dün düzenlenen ve 44 güvenlik görevlisi ve sivilin hayatını kaybettiği, 150’tan fazla kişinin de yaralandığı intihar saldırılarında ölenler için toplu cenaze töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Şam’ın en büyük camisi olan tarihi Emevi Camisi’nde, öğle namazından sonra, dünkü saldırılarda yaşamını yitirenler için kılınan cenaze namazına, Suriye Evkaf Bakanı Muhammed Abdüsettar El Seyyid, Enformasyon Bakanı Adnan Mahmut ve birçok üst düzey yetkili katıldı.

Cenazeler Emevi Camisi’ne getirilmeden önce, binlerce Suriyeli cami etrafında toplanarak, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad lehinde sloganlar atarak, iki intihar saldırısını kınayan dövizler taşıdı. Cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, cenaze namazını Suriye’nin en önemli din adamlarından biri olan Muhammed Ramazan El Buti kıldırdı.

Birlik mesajlarının verildiği cenaze törenine, farklı kesimlerden din adamları da katıldı. Dün sabah saatlerinde iki farklı istihbarat binasına düzenlenen intihar saldırılarını Müslüman Kardeşler örgütü üstlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!