Sünnet tasarısı onay bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Sünnet tasarısı onay bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 11:55

ALMANYA’da sünnet izni için federal hükümet ilk adımı attı.

Haberin Devamı

Federal Adalet Bakanı Sabine Leutheusser-Schnarrenberger ülkede sünnetin yapılmasını yasal güvenceye almak için hazırladığı yasa tasarısını görüşülmek üzere Federal Meclis’e sundu. Yasa tasarısı, ülkede yaşayan Müslüman ve Musevi ailelerin çocuklarını dini vecibelere göre sünnet ettirme imkânı tanıyor.

Federal Adalet Bakanlığı Sözcüsü hazırlanan yasa tasarısı ile hedeflerinin farklı dine ve kültüre mensup bireylerin dini gerekliliklerini yerine getirmeye m olanak tanımak olduğunu belirterek “Almanya’da sünnet serbest olacak” dedi. Hazırlanan yasa tasarısı sadece doktorlara değil, sünnetçilere de çocukları sünnet ettirme imkanı tanıyor.

Aile ve çocuğun rızası
Tasarıda, sünnet izninin ailenin ve çocuğun rızasının olması gerekirken, sünneti adam yaralama suçu kapsamında cezai bir yaptırım içermiyor. Meclise gönderilen yasa tasarısı, meclisin ilgili birimlerinde görüşüldükten sonra Federal Meclis’te onaylanacak.

Berlinli Dr. İsmail Nevzat Tuncay, mahkeme kararından sonra sünnet etmediğini ve gelen başvuruları da geri çevirdiğini belirterek “Yasa çıkmadan da sünnet ettirme işlemi yapmıyoruz” dedi. Almanya Türk Toplum Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Demir de tasarıyı olumlu bulduklarını açıkladı.

Almanya Yahudiler Merkez Konseyi Genel Sekreteri Stefan Kraemer ise, tasarının ceza hukuku yerine aile hukuku kapsamına alınmasını istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!