Sünnet kararı kimseyi memnun etmedi

Güncelleme Tarihi:

Sünnet kararı kimseyi memnun etmedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 14:24

ALMANYA’da sünnet tartışmaları devam ederken Federal Meclis Başkan Yardımcısı Wolfgang Thierse, Berlin’in ‘cezasız sünnet’le ilgili düzenlemesine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Müslümanların ve Yahudilerin sünnetin dinsel olarak gerekliliğine dair dini bir kurumdan bir yazı almalarını içeren bu düzenlemeye sert bir biçimde tepki gösteren SPD’li Thierse, bunun Alman Anayasası’ndaki inanç özgürlüğüyle bağdaşmadığına dikkat çekti.

SPD’li Thierse, böyle bir uygulamanın kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirtirken, Berlin Senatosu’nu bu düzenlemeyi geri çekmeye çağırdı. Thierse ayrıca, Berlin’in düzenlemesindeki sünnetin yalnız doktorlar tarafından yapılmasının öngörülmesini de eleştirdi. SPD’li politikacı ‘Mohalim’ olarak bilinen Musevi sünnetçilerin devre dışı bırakılmasını doğru bulmadığını da dile getirdi.

Almanlara uyarı
Almanya Yahudi Cemaati Merkez Konseyi eski Başkanı Charlotte Knobloch da, Almanya’daki sünnet tartışmalarına son verilmesini istedi.

Knobloch, “Ben gerçekten kendi kendime ‘bu ülke bizi acaba istiyor mu?’ diye soruyorum” diyerek Yahudilerin bu tartışmalardan tedirgin olduklarını söyledi.

Süddeutsche Zeitung gazetesine bir demeç veren Knobloch, “Her şeyi herkesten çok iyi bildiklerini sanan sayısız hekim, hukukçu, psikolog ve politikacı, bu tartışmalarla Yahudilerin varlığını sorun olarak gördüklerinin farkındalar mı” diyerek uyarıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!