SunExpress, yaza 28 yeni rotayla hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

SunExpress, yaza 28 yeni rotayla hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2024 14:11

Türk-Alman havayolu şirketi SunExpress, programına eklediği yeni rotalar ve filosuna katılan yeni uçaklarla 2024 yaz sezonu atılımına hazırlanıyor.

Haberin Devamı

GEÇEN yıl Almanya’dan Türkiye’ye uçan her iki yolcudan birinin kullandığı SunExpress, yeni sezonda Türkiye’nin çeşitli havalimanları ile Almanya, Avusturya ve İsviçre başta olmak üzere çeşitli ülkelere yolculuklar için 28 yeni güzergâhla hizmet verecek. SunExpress’in yeni programı ve hedefleri Frankfurt’taki Hyatt Place Hotel’de düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. Şirketin Genel Müdürü Max Kownatzki ve Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu, 2024 yaz sezonunda 10 tanesi Almanya, Avusturya ve İsviçre’den Türkiye’ye olmak üzere 28 yeni güzergâh ile 15 milyonun üzerinde yolcuya hizmet vermeyi hedeflediklerini söylediler. Genel Müdür Kownatzki, yaz için yapılan güçlü ön rezervasyonlar nedeniyle kendinden emin olan Kownatzki, geçen yaza kıyasla rezervasyonların yüzde 23 oranında arttığına işaret etti. Kownatzki, 2023 yılında 66 uçakla çalışırken, bu yıl hem yeni rotaları hem de mevcut rotalara yönelik artan talebi karşılamak için filolarındaki uçak sayısını 77’ye çıkardıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

SunExpress, yaza 28 yeni rotayla hazırlanıyor
Max Kownatzki, (solda) ile Tuncay Eminoğlu... (sağda) 

ALMANYA’DAN HER İKİ YOLCUDAN BİRİ SUNEXPRESS’LE UÇTU
Basın toplantısında verilen bilgilere göre, geçen yıl Almanya’dan Türkiye’ye uçan yaklaşık 6.2 milyon ziyaretçinin yaklaşık yüzde 50’si SunExpress uçuşlarıyla seyahat etti. Talebin artmaya devam etmesi beklendiği için şirket tarihinin en büyük uçak siparişini verildiği ve filo 2028 yılına kadar 100 uçağa ulaşacağı, 2035 yılına kadar şirket filosunu iki kattan fazla büyüyerek, toplam 166 uçağa çıkarılacağı belirtildi.

SunExpress, yaza 28 yeni rotayla hazırlanıyor

DACH PAZARI İÇİN 10 YENİ ROTA
Almanya, Avusturya ve İsviçre’yi kapsayan DACH pazarı, SunExpress’in ‘ana faaliyet alanı’ olmaya devam ediyor. Yeni hatlar öncelikle Anadolu ile Almanya arasındaki bağlantılara, örneğin Malatya-Frankfurt bağlantısına odaklanacak. Avusturya ve Türkiye arasında, 2024 yaz sezonunda Antalya’dan Graz’a ve Dalaman’dan Viyana’ya uçmak da mümkün olacak.
Bu seferlerden bazıları şöyle:
Antalya-Graz (hafta dört gün)
Dalaman-Viyana (haftada bir)
Dalaman-Nürnberg (haftada bir)
Diyarbakır-Berlin (haftada bir)
Gaziantep-Münih (haftada bir)
Kayseri-Berlin (haftada bir)
Malatya-Frankfurt (haftada bir)
Malatya-Düsseldorf (haftada bir)
Samsun-Münih (haftada bir)
Samsun-Köln (haftada bir)
SunExpress’in 2022’den bu yana faaliyet gösterdiği Birleşik Krallık’taki rotalarını da artıracağı, Antalya ile Londra-Stansted ve Leeds/Bradford arasındaki yeni bağlantıların yanı sıra Dalaman-Edinburgh arasında da seferler düzenleyeceği belirtildi. Bu arada Antalya- Kuveyt veya İzmir-Roma gibi bağlantıların da sefer programlarına ekleneceği öğrenildi.

Haberin Devamı

YENİ BAGAJ DÜZENLEMELERİ PLANLANMIYOR
SunExpress’in el bagajı tarifelerinde fiyat artışına gitmeyeceklerini açıklayan Genel Müdür Kownatzki, “SunExpress Light tarifesi, el bagajı olmayan yolcular için bir seçenektir ve bu tarife şimdilik korunacaktır” dedi.

SUNEXPRESS BİR TÜRKİYE ELÇİSİ GİBİDİR’
SunExpress’in bu yıl 15 milyon yolcu bariyerini aşmak istediğini vurgulayan Kownatzki, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile birlikte Türkiye için toplam 60 milyon turist hedefine ulaşmak için çalıştıklarını vurguladı. Yıl boyunca, Türk sahillerinin dışındaki havalimanlarına uçtuklarını, örneğin kış tatilleri için Türkiye’deki kayak bölgelerini uçuş rotalarına aldıklarını belirten Genel Müdür, “Türkiye turizm pazarı büyümeye hazırlanırken Türkiye’nin turizm elçisi olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi. 2023’ün kendileri için rekor bir yıl olduğuna işaret eden Kownatzki, güçlü büyümeye odaklanmaya devam edeceklerini, bunun sadece filodaki uçak sayısı ve güzergâhları artırmak için değil, aynı zamanda iş gücü için de geçerli olduğunu söyledi ve 2025 yılına kadar personel sayısının 60 stajyer Türk pilot da dahil olmak üzere 1.300 çalışanla artırılacağını sözlerine ekledi.

BAKMADAN GEÇME!