Sümeyye Olimpiyatlara gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Sümeyye Olimpiyatlara gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2008 10:21

Alman Tekvando Milli Takımı'nın değişmez sporcusu Güleç, İstanbul’da yapılan Avrupa Kıtası elemelerinde Pekin Olimpiyatları'na gitmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da düzenlenen 2008 Pekin Olimpiyatları oyunları Tekvando Avrupa Kıtası elemelerinde, Alman Milli Takımı adına mücadele eden Türk asıllı Sümeyye Güleç (27), büyük bir başarıya imza atarak, olimpiyatlara katılmaya hak kazandı.

43 ülkeden 131 sporcunun katıldığı elemelerde, ülkeler için 4 sporcu ile mücadele etme sınırlandırılması yapılırken, elemelerde ilk üçe giren sporcular, olimpiyatlara katılmayı başardı.

DÜNYA ŞAMPİYONUNU YENDİ

Nürnberg Tekvando Özer’in başarılı sporcusu Sümeyye Güleç, eksi 49 kiloda boy gösterdiği ilk maçında, üç kez dünya şampiyonu olan İspanyol rakibi Birgitt Jauge’yi yenerek, dikkatleri üstüne çekti. Ardından İsveçli rakibi ile çok çekişmeli bir maç yapan Sümeyye, son saniyede hakem kurbanı oldu ve eksi bir puanla maçı verdi. Ancak Sümeyye Güleç, üçüncülük maçında İngiliz rakibine minderi dar etti ve olimpiyat vizesini aldı. Güleç, Nürnberg’e gelişinde hocası Özer Güleç ve arkadaşları tarafından coşku ile karşılandı.

DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTU

Haberin Devamı

Bilindiği gibi Sümeyye, 2005 yılında Madrid’te yapılan Dünya Tekvando Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü olarak Almanya’ya bu dalda madalya kazandıran ilk bayan sporcu olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!