Süleyman için Herne’de buluşalım

Güncelleme Tarihi:

Süleyman için Herne’de buluşalım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2024 10:56

Herne’de yaşayan lenf kanseri hastası Süleyman Şentürk için 25 Şubat’ta doku tipleme kampanyası başlatıldı. Bu tür hastalıkların herkesin başına gelebileceğini belirten Şentürk, “Hep birlikte bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum” diyerek herkesi kampanyaya katılmaya davet etti.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Herne şehrinde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Süleyman Şentürk (42) yaklaşık 3 yıldan beri agresif bir tür lenf kanseriyle mücadele ediyor. Doktorların bu süre içinde uyguladıkları tedavinin yeterli olmadığını, kanserin tekrar ettiğini ve kök hücre tedavisi önerdiklerini belirten Şentürk için doku tipleme kampanyası başlatıldı. Yakınlarının ve arkadaşlarının çabalarıyla hazırlanan duyurularla, 25 Şubat’ta Herne’de yapılacak doku tipleme kampanyasına katılması için herkese çağrı yapılıyor. Bu tür hastalıkların herkesin başına gelebileceğini ifade eden Şentürk, şunları söyledi: “Kök hücre için tabii ki bağışçıya ihtiyacımız var. Uluslararası ilik bankası DKMS’ye başvurduk, maalesef genetik ikizimi bulamadık. Bu yüzden bir doku tipleme kampanyası başlatıldı. Herkesi sağduyulu olmaya çağırıyorum. Bugün bana olan yarın size olabilir. Belki 1-2 günlük bir zahmet ama kök hücreleri uyan hastalar için bir hayat demek. Sağduyulu insanlarımıza güveniyorum ve hep birlikte bu işin üstesinden geleceğimize inanıyorum.” Şentürk, herkesi doku örneği vermek için Herne Belediyesi’nin de desteğiyle 25 Şubat’ta 13.00-19.00 saatleri arasında City Center, Bahnhofstrasse 7 / Herne adresinde yapılacak kampanyaya davet etti.

Süleyman için Herne’de buluşalım

Süleyman Şentürk, Başkonsolos Taylan Özgür Aydın

Haberin Devamı

25 ŞUBAT’TA BEKLİYORUZ
Süleyman Şentürk için doku örneği kampanyasını organize eden gönüllülerden Semra Kelepir ve Ufuk Topçu da insanları duyarlı olmaya ve kampanyaya katılmaya davet etti. Kampanyaya destek veren Essen Başkonsolosu Taylan Özgür Aydın da Süleyman Şentürk’ü makamında ağırlayarak hastalığı hakkında bilgi aldı. Sosyal medyadan kampanyanın afişini paylaşan Başkonsolos Aydın, şu ifadelere yer verdi: “Kök hücre tedavisine ihtiyaç duyan vatandaşımız Süleyman Şentürk’ü başkonsolosluğumuzda ağırladık ve tedavi süreci hakkında bilgi aldık. 25 Şubat’ta Herne’de düzenlenecek bağış kampanyasında uygun donörün bulunmasını temenni eder, tedavi sürecinde şifalar dileriz.”
Doku tipleme kampanyasına 16-55 yaşları arasında, kalp, hepatit, bağışıklık sistemi hastalıkları, AIDS, kanser gibi hastalıkları olmayan, sağlıklı her birey katılabiliyor. Doku tipleme için ağızdan bir çubukla alınan sürüntü yeterli oluyor.

Süleyman için Herne’de buluşalım
NASIL OLACAK?
Kampanya kapsamında alınan tükürük örnekleri için Düsseldorf Üniversite Kliniği’nde doku tiplemesi yapılacak. Bu veriler anonim bir şekilde (sadece yaş, cinsiyet ve doku özelliği) üniversite tarafından Ulm kentindeki Merkezi İlik Bankası’na (ZKRD), ZKRD de bu bilgileri Dünya İlik Bankası’na iletecek. Kök hücrelerin uyum sağlaması milyonda bir ihtimal olsa da imkânsız değil. Aynı ırk ve soydan insanlarda uyum sağlama oranı daha yüksek olabiliyor. Yani bir Alman ile bir Türk arasında uyumlu ilik bulunması ihtimali, Türk ile Türk arasında uyumlu ilik bulunması ihtimalinden çok daha düşük. Bu yüzden Türk vatandaşlarının daha yoğun katılımı bekleniyor. Uyumlu kök hücre bulunduğunda, kayıt olunan kuruluş örneği veren donör ile iletişime geçerek kabul ettiği takdirde geniş çaplı bir sağlık taramasından geçiriyor. Her şey uyumlu ise nakil gerçekleşiyor. Doku örneği veren kişi işlemin her aşamasında bağış müsaadesini geri çekme hakkına sahip.
Süleyman için Herne’de buluşalım

BAKMADAN GEÇME!