Suçluyu 'Kül Kedisi' yöntemiyle bulacaklar

Güncelleme Tarihi:

Suçluyu Kül Kedisi yöntemiyle bulacaklar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2010 17:44

DANİMARKA'nın başkenti Kopenhag'ın batısındaki Greve şehrinde 3 Şubat 2009 tarihinde işlettikleri markette meydana gelen patlama sonucu ağır yaralanan Birol ve Şenol kardeşler ile babaları Yusuf Selek, kendi dükkanlarını kundaklamakla suçlanıyorlar.

Haberin Devamı

Tam bir yıldır soruşturmayı yürüten yetkililer, önce patlamanın gaz sıkışması sonucu meydana geldiğinin sanıldığını ancak binanın enkazında yapılan incelemede benzin izine rastlandığını belirterek, patlamanın kundaklama sonucu meydana çıktığı kanısına vardı. Kundaklamayı gerçekleştiren kişiyi yakalamak için enkaz altındaki tuğlalar arasında bir ayakkabı bulunduğu ve yaralı Türk gençlerine DNA testi uygulandığı ancak bir sonuç alınamadığı kaydedildi.


Polis şefi: Teknik raporu bekliyoruz
Emniyet Müdür Yardımcısı Jens Möller Jensen, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "DNA testi sonuç vermediği için bulunan ayakkabı, marketi işleten Birol ve Şenol Selek kardeşler ile babaları Yusuf Selek'in ayağında denenecek. Şimdi 'Kül Kedisi' misali, ayakkabının zan altında bulunan üç kişiden kimin ayağına uyacağına bakacağız. Geleneksel olmayan bir metoda başvuracağız ama bu metodla suçluyu belirleyeceğimize inanıyorum. Bugüne kadar teknik raporların açıklanmasını bekledik. Teknik raporlar 14 gün içinde açıklanacak. Açıklanır açıklanmaz da baba ve iki oğlu hakkında dava açılacak" dedi.

Haberin Devamı

Selek Ailesi: Polisin tutumu saçmalık
Şenol ve Birol Selek kardeşler, polisin 'Kül Kedisi' metodunu deneyerek suçluya ulaşmak istemesiyle ilgili bilgileri Hürriyet’ten öğrendiklerini belirterek zanlı durumuna düşürülmelerini saçmalık olarak yorumladılar. Şenol Selek, "İşyerimizi neden kundaklayalım. Olayda sadece yaralanmakla kalmadık ekmek teknemizi kaybettik. Ölebilirdik de! Polisin bize ayakkabıyı denetip, kundakçı göstermek istemesi bizi çok şaşırttı. Orası bizim kendi işyerimiz, ayakkabımız bulunamaz mı? Peki ya biz aynı numara ayakkabı giyiyorsak o zaman kimi suçlayacaklar" dedi. Baba Yusuf Selek de, polisin, sigortadan para almak için kendilerinden şüphelendiğini belirterek, "Dükkanı sigorta yaptırmamıştım ki böyle düşünsünler. Sadece içerdeki malları sigorta ettirmiştim onun için de bana sadece 9 bin kron ödediler. Olaydan bir kaç gün önce dükkanı temizlemiş ve boyamıştık. İçeride boya malzemeleri, tiner ve benzin, yedek ayakkabılarımız vardı" diye konuştu.

Haberin Devamı

NASIL OLMUŞTU?
Patlamanın meydana geldiği Kwik&Spar adlı süpermarket patlamadan bir süre önce, Birol ve Şenol Selek kardeşler ve babaları tarafından kiralanmıştı. Patlama sırasında minübüsü ile bina arasında sıkışan 20 yaşındaki Şenol Selek’in, 8 kaburga kemiği kırılmıştı. 19 Yaşındaki Birol Selek ise ağabeyini kurtarmaya çalışırken, boynundan, göğsünden ve kolundan yaralanmıştı. İki kardeş daha sonra yaşadıkları Köge şehri hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Öte yandan patlamanın meydana geldiği binanın üst katında yaşayan bina sahibinin 6 yaşındaki kızı Silke’yi enkaz altından Mesut Şahin adındaki bir Türk genci kurtararak kahraman ilan edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!