Suçlular derhal cezalandırılsın!

Güncelleme Tarihi:

Suçlular derhal cezalandırılsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2023 14:22

Geçici olarak CDU Genel Sekreterliği’ne atanan Carsten Linnemann, yüzme havuzlarında insanlara saldıranların derhal cezaya çarptırılmalarını istedi. Linnemann, sağ popülist AfD ile kesinlikle iş birliği yapmayacaklarını özellikle vurguladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da ana muhalefetin büyük kanadı Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Genel Sekreterliği’ne atanan Carsten Linnemann, Almanya’da şiddete başvurarak suç işleyenlerin derhal cezalandırılmasını istedi. Linnemann haftalık Bild am Sonntag gazetesine verdiği demecinde, özellikle Berlin’deki halka açık yüzme havuzlarında son dönemlerde insanlara saldırıların arttığına dikkat çekerek, “Hukuk sistemi öyle organize olmalı ki, yüzme havuzunda öğleden sonra suç işleyen aynı akşam yargıç önüne çıkmalı ve hak ettiği cezaya çarptırılmalı” dedi. CDU’lu politikacı hukuk devletinin gücünü ancak böyle gösterebileceğini söyledi.

AfD İLE İŞ BİRLİĞİ YOK
2009 yılından beri Federal Meclis milletvekili olan 46 yaşındaki CDU’lu politikacı partisinin hem federal hem de eyaletlerde sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) kesinlikle iş birliği yapmayacağının da altını çizdi. Yeşillerle çeşitli alanlarda ciddi görüş ayrılıkları yaşadıklarını belirten Linnemann, CDU’nun temel değerleriyle bağdaşan politikalara destek verecek partilere açık olduğunu da söyledi. 12 Temmuz’da CDU Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) geçici olarak CDU Genel Sekreteri seçilen ve önümüzdeki aylarda düzenlenecek kurultayda seçilmesine kesin gözüyle bakılan Carsten Linnemann, muhafazakâr kanadın başbakan adayını gelecek yıl sonbaharda saptayacağını da söyledi. “Bu konuda karar 2024 yılı sonbaharında verilecektir. Kararı da CDU lideri Friedrich Merz ile CSU lideri Markus Söder ortaklaşa verecekler” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!