Stuttgart'ın yeni yıldızı

Güncelleme Tarihi:

Stuttgartın yeni yıldızı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2008 16:21

ALMANYA`nın Stutgart Hayvanat bahçesinde 10 Aralık`ta dünyaya gelen kutup ayısı yavrusu Wilbär, Stuttgart'un yeni yıldızı oldu.

Haberin Devamı

Wilbär Berlin`deki Knut ve Nürnberg hayvanat bahçesindeki Flocke adlı yavru kutup ayılarından farklı olarak annesi tarafından büyütülüyor.

Yanına çok az kişinin girebildiği Wilbär`in sağlık durumunun çok iyi olduğu ve ona annesi tarafından çok iyi bakıldığı bildirildi. Yavru ayının doğumundan sonra hayvanat bahcesi yetkililerinin 24 saat yaşamaz dedikleri Wilbär, bir mucizeyi gerçekleştirdi ve hayatta kalmayı başardı. Bunun yavru ayının annesinin altıncı doğumu olduğunu söyleyen yetkililer bundan önceki beş yavrunun yaşamadığını belirttiler.

Hayvanat bahcesi yöneticisi Dieter Jauch „Wilbär 10 Aralık 2007 tarihinde dünyaya geldi. Ama biz annenin ve yavrunun rahat olması için bunu şu ana kadar basından ve kamu oyundan sakladık' dedi. Wilbär`in daha bir süre ayrı bir yerde annesiyle birlikte kalacağını ifade eden Jauch, hayvanat bahçesine gelen ziyaretcilerin ancak Nisan ayının sonunda bu şirin yavru kutup ayısını görebileceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!