Stoke City'nin Türk prensi

Güncelleme Tarihi:

Stoke Citynin Türk prensi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2012 17:52

İNGİLTERE Premiere Ligi'nin güçlü ekiplerinden Stocke City, 17 yaşındaki Yusuf Çoban'ı renklerine kattı.

Haberin Devamı

Almanya'da VFR Aalen U 16 formasını giydiği bir turnuvada Stocke City tarafından beğenilerek İngiltere'ye götürülen genç oyuncu ile önümüzdeki sezon için şimdiden 2 yıllık anlaşma yapıldı.

Geçtiğimiz yılın başında İngiliz takımının alt yapısında antrenmanlara başlayan Yusuf Çoban aynı zamanda Stoke City genç oyuncuların eğitimini gördüğü Stanley Matthewus Academy'sin de 11. sınıfa devam ediyor.

Yılbaşı tatili nedeniyle ailesinin yanına gelen genç oyuncusu Yusuf, "Almanya'da yakalayamadığım şansı İngiltere'de buldum. Stocke City antrenörleri benimle yakından ilgileniyor. Bir yıla yakın süredir İngiliz bir ailenin yanında kalıyorum. Burada hem futbolumu geliştiriyor, hem de eğitimime devam ediyorum" dedi.

11 MAÇTA 12 GOL ATTI
Stocke City'nin alt yapısında çıktığı 11 maçta 12 gol atarak dikkatleri üzerine çeken golcü futbolcu,

"Burada oynanan futbol çok sert. Her gün antrenmanın yanı sıra fizik gücümü de artırmak için spor salonunda çalışıyoruz. Yeni yılla beraber yöneticiler 2 yıllık profesyonel sözleşme hazırladı. Sözleşmeyi imzaladım, ufak tefek pürüzler de ortadan kalktıktan sonra kafam çok daha rahat olacak" diye konuştu.

Genç takımın yanı sıra Stocke City'nin A takımıyla da antrenmanlara çıktığını belirten Yusuf Çoban sözlerine şöyle devam etti:

"Premiere Lig'de oynamak gerçekten büyük bir ayrıcalık. A takımında bulunan oyuncular hem antreman öncesi hem de sonrası gençlerle yakından ilgileniyorlar. 2013 benim yılım olacak. Burada kendimi kanıtlayıp Stoke City formasıyla uzun yıllar Premiere Lig'de oynamak istiyorum."

HAYALİM AY-YILDIZLI FORMA
İngiltere'de futbol hayatının yanı sıra okulunada devam edeceğini söyleyen Stoke City'nin Türk prensi

"Yeni yıla umutla giriyorum. Şimdi önümde uzunca bir yol var. Buradaki tek hedefim Premiere Lig'de forma giymek. Bunun içinde elimden geleni yapacağım. Gönlümde ay-yıldızlı forma yatıyor. Eğer burada başarılı olursam ay-yıldızlı formayı giyeceğime inanıyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!