Stoiber ifade verecek

Güncelleme Tarihi:

Stoiber ifade verecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2005 00:00

Almanya´nın Bavyera Eyaleti Başbakanı ve Hıristiyan Birlik Partisi CSU Genel Başkanı Edmund Stoiber’in, adı bir çok skandala karışan eski Eğitim ve Kültür Bakanı Monika Hohlmeier’le ilgili soruşturma komisyonu tarafından ifade vermek üzere çağrılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Soruşturma Komisyon Başkan Vekili SPD’li Karin Radermacher, Stoiber’in seçimlerde sahtecilik yapıldığından haberi olmamasının mümkün olmadığını belirterek, ``Bize ifade veren eski CSU Bavyera Yöneticisi Michael Höhenberger, Stoiber’in konuyla ilgili bilgisi olup olmadığı sorularında dikkat çekici şekilde suskun kalmıştır.

Bu nedenle Stoiber’in kendi ifadesine başvuracağız’’ dedi.

Yeşiller Bavyera Meclis Grup Başkanı Margarete Bause komisyona şimdiye kadar ifade verenlerin beyanlarının Stoiber’in seçimlerde Münih seçimlerinde sahtecilik yapıldığından haberi olmasının ötesinde sahteciliği onayladığı iddiasını güçlendirdiğini belirtti.

Margarete Bause, ``Stoiber’in ifadesine başvurmadan bu konuyla ilgili bir karar veremeyiz’’ dedi. Edmund Stoiber’in soruşturma komisyonuna 30 Haziran Perşembe günü ifade vermek üzere çağrılacağı kaydedildi.

Şafak SEZGİN / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!