Spielberg’e Onur Ödülü

Güncelleme Tarihi:

Spielberg’e Onur Ödülü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2023 11:32

76 yaşındaki ünlü yönetmen Steven Spielberg, 73. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde (Berlinale) hayat boyu yaptığı çalışmalardan dolayı ‘Altın Ayı Onur Ödülü’ne layık görüldü.

Haberin Devamı

ÜNLÜ yönetmene ödül takdiminde konuşmayı, yine dünyaca ünlü müzik grubu ‘U2’nun solisti Bono yaptı. Spielberg’i Hollywood’un en büyüklerinden biri olarak nitelendiren Bono, “Steven Spielberg, sinemanın ruhudur” dedi. Spielberg ödülünü alırken dakikalarca ayakta alkışlandı. Ödül sonrası konuşan Spielberg, “İtiraf etmeliyim ki, ayılardan gerçekten korkuyorum. Köpekbalıklarından korktuğumdan bile daha çok korkuyorum” diyerek espri yaptı. Alman sinemasına çok şey borçlu olduğunu belirten Spielberg, ilham aldığı Alman yönetmenler arasında Friedrich Wilhelm Murnau, Ernst Lübitsch, Rainer Werner Fassbinder, Werner Herzog, Margarethe von Trotta, Wim Wenders, Wolfang Petersen, Volker Schlondorff ve Tom Tykwer gibi isimleri saydı.

Spielberg’e Onur Ödülü
Steven Spielberg’in ödül konuşmasını ‘U2’nun solisti Bono yaptı.

Haberin Devamı

‘TARİH KOLAY UNUTULMAMALI’
Spielberg, bu ödülün kendisi için özellikle önemli olduğunu çünkü kendisinin Yahudi bir yönetmen olduğunu hatırlattı. “Yaraları sarmak büyük çaba gerektiriyor” diyen Spielberg, adaletin zıddının adaletsizlik değil, unutmak olduğu sözünü hatırlattı ve “Tarihi yaraları ancak hatırlarsanız iyileştirebilirsiniz. Bu nedenle dünya çapında soykırım vahşetiyle ilgili belgeleri ve görgü tanıklarını toplamak için Shoah Vakfı’nı kurdum” dedi. Almanya’nın, yabancı düşmanlığı, antisemitizm ve soykırım ile yüzleşmek için çok şey yaptığını kaydeden Spielberg, birçok ülkenin de bu tür olayların bir daha asla yaşanmamasını sağlama konusunda Almanya’nın bu kararlılığından ders çıkarabileceğini söyledi. Spielberg aynı zamanda tarihin kolay unutulmasına karşı uyarıda bulunurken, “Hiçbir ülke kendini haklı görerek arkasına yaslanmamalıdır” dedi. Spielberg’e Berlin’deki törende eşi Kate Capshaw eşlik etti. Ödül töreninin ardından Spielberg’in yeni filmi ‘The Fabelmans’ gösterildi. Bir otobiyografi filmi olan ‘The Fabelmans’, 1950’lerin Amerika’sında Yahudi bir ailenin oğlunun çocukluk ve gençlik yılları ile film yapımcılığına başlaması anlatılıyor. Film, Almanya’da 9 Mart’ta gösterime girecek. Berlinale 26 Şubat’a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Spielberg’e Onur Ödülü

BAKMADAN GEÇME!