SPD’nin en başarılı milletvekili Arif Taşdelen oldu

Güncelleme Tarihi:

SPD’nin en başarılı milletvekili Arif Taşdelen oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2023 11:01

Bavyera eyaletinde 8 Ekim’de yapılan eyalet parlamentosuna seçilmesi kesinleşen milletvekilleri belli oldu. Daha önce üst üste iki kez Eyalet Parlamentosu’na seçilen SPD’li Arif Taşdelen, üçüncü kez parlamentoya girmeyi başardı. Yeşiller Partisi’nden ise geçen dönem de parlamentoda yer alan Cemal Bozoğlu ve yine 2018’den bu yana Meclis’te yer alan Gülseren Demirel de yeniden seçilen Türkiye kökenli milletvekilleri oldu.

Haberin Devamı

ARİF Taşdelen, bu eyalette büyük hüsrana uğrayan partisi SPD’nin en başarılı milletvekili oldu ve 36 bin 568 oyla seçildi. Taşdelen, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Bölgemde yaklaşık yüzde 13.5 oy oranıyla partimin en çok oy alan milletvekili olarak seçildim. Partimizin en yüksek oy oranını almak beni mutlu etti. Bana destek veren ve benimle çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Daha önceki yıllarda olduğu gibi yine, göçmenlerin de hakları için mücadele edeceğim. Türkçe dersleri önemli ama aynı zamanda emeklilerimizin 6 aydan fazla Türkiye’de kalabilmesi de önemli konular arasında. Önümüzdeki 5 yıl boyunca seçim bölgemdeki sorunların çözümü için parlamentoda çalışacağım” dedi.

BAVYERA’DA İLK TÜRKİYE KÖKENLİ VEKİL
Arif Taşdelen 1974 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu ve 8 yaşında ailesinin yanına Bayreuth’a geldi. Evli ve üç kız çocuk babası olan Taşdelen, 1998 yılında yaşadığı Nürnberg’de SPD’ye üye oldu. 15 Eylül 2013 tarihinde yapılan Bavyera Eyalet Parlamentosu seçimlerini kazanarak bu eyalette Türkiye kökenli ilk milletvekili olmayı başardı. 14 Ekim 2018’de yapılan seçimlerde ikinci kez Bavyera Eyalet Parlamentosu’na seçildi. Taşdelen Nisan 2021’den Ocak 2023’e kadar SPD Bavyera Teşkilatı Genel Sekreterliği görevini de üstlendi. Arif Taşdelen, Mayıs 2021’den bu yana Bavyera Eyalet Parlamentosu’nda kendi parlamento grubunun Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!