SPD'li vekilden şok sözler

Güncelleme Tarihi:

SPDli vekilden şok sözler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2010 15:30

ALMAN Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg Eyalet Meclisi Üyesi ve partisinin Çocuk ve Gençlik Komisyonu Üyesi Thomas Böwer, kaba kuvvet kullanan gençlerin çoğunun Türk ya da Arap kökenli olduğunu öne sürdü ve göçmenlerin evlerinde bulunan çanak antenlerin bir an önce sökülmesini istedi.

Haberin Devamı

Böwer, "Hamburger Morgenpost" Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Kaba kuvvet kullananların çoğu Türk ya da Arap kökenli gençlerden oluşuyor" iddiasında bulundu. Şiddetin temel nedeninin aile içinde kaba kuvvet kullanmaktan kaynaklandığını savunan Böwer, "Aileler, erkek çocuklarını dövmekten vazgeçmeli. Bu çocukların gelecekte başkalarını döven maço erkekler haline gelmesi önlenmeli. Evlerdeki çanak antenler sökülmeli. Çünkü yanlış ve sorunlu bir dünyayı yansıtıyor. Önemli olan, gençlerin iyi derecede Almanca öğrenmesi, ancak bu böyle olmuyor. Kendini iyi ifade edebilen bir kişi kaba kuvvete başvurmaz" diye konuştu. Sol Parti üyesi avukat Mülayim Hüseyin ise SPD’li Böwer’in açıklamalarının Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin’in Türk ve Arap kökenliler hakkındaki olumsuz yargılarının benzeri olduğunu belirterek, "Açıkçası SPD milletvekilinin tıpkı SPD’li parti arkadaşı Sarrazin gibi yaptığı açıklamalar beni şaşırtmadı. Sadece hayal kırıklığına uğradım. Böyle düşünen birisi aynı zamanda partisinin de çocuk ve gençlik komisyonu üyesi. Şiddetin sadece Müslüman ve Türk kökenlilere indirgenmesi ırkçı bir ideolojinin ürünü. Irkçı düşünceler bu toplumda barınmamalı. Bu tür açıklamalar yapmak yerine karşılıklı diyaloga gidilmeli" dedi.

Haberin Devamı

Sosyal ve ekonomik açıdan zayıf olan göçmen ailelerin, çocuklarını küçük yaşlardan itibaren anaokullarına gönderemediğini ve bu çocukların dil öğrenme sürecine çok geç katıldığını ifade eden Hüseyin, "Göçmen ailelerin sosyal ve ekonomik durumu görmezlikten gelinerek, şiddetin kaynağının sadece Türk ya da Müslüman gençlere indirgenmesi ve çanak antenlerin sökülmesinin istenmesi,


olayların tek taraflı değerlendirilmesi demektir. Her şeyden önce göçmen ailelerin çocuklarının da eğitimde aynı şansa sahip olabilmesi için seçici ve ayıklayıcı bir ideolojiyi benimseyen eğitim sisteminde yapısal değişikliklere gidilmeli" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!