SPD’li Taşdelen’e ırkçı saldırı

Güncelleme Tarihi:

SPD’li Taşdelen’e ırkçı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2022 10:50

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Bavyera milletvekili ve partinin Genel Sekreteri Arif Taşdelen’in ağabeyi Bayreuth Belediye Meclis Üyesi Halil Taşdelen (SPD), doğum gününde bir aşırı sağcının saldırısına uğradı. Burnu kırılan Taşdelen hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

SALDIRI, Halil Taşdelen’in evinin önünde gerçekleşti. Taşdelen, evinin kapısının önünde bir arkadaşıyla konuştuğu sırada oradan geçen bir aşırı sağcının “Scheiss Kanacke, Scheiss Türke’ (Pis Türk)” diye hakaretine uğradı. Taşdelen aşırı sağcıya uzaklaşmasını söyleyince, ırkçı saldırgan bir anda kendisine yaklaşıp kafa atarak olay yerinden kaçtı. Burnu iki yerinden kırılan Halil Taşdelen kanlar içinde kaldı. Olayın şokunu atlatır atlatmaz polisi arayan Taşdelen, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ağabeyine yapılan saldırıyla ilgili Hürriyet’e konuşan Arif Taşdelen, şunları söyledi: “Saldırı sonrası burnu kırılan ağabeyim kanlar içindeyken polisi arayıp durumu anlatmış. Kısa zamanda polis yanına gelmiş. Daha sonra da gelen ambulansla hastaneye kaldırılmış. Tedavisi yapıldıktan sonra yeniden polise ifade vermeye giderken saldırganı görmüş. Polisi arayıp söylemiş ama polis, ‘Ekip arkadaşlarımız uzakta, siz saldırganın resmini çekip ifadeye gelirken getirin’ diye tavsiyede bulunmuş. O da tavsiyeye uyup karakola ifade vermeye gitmiş. Ağabeyim polisin kendisiyle çok yakından ilgilendiğini söyledi. Olay sonrası hem ağabeyim hem ben dayanışma için birçok telefona aldık. Herkese gösterdikleri dayanışma için teşekkür ediyorum.”

SPD’li Taşdelen’e ırkçı saldırı
SPD’li Bavyera milletvekili ve partinin Genel Sekreteri Arif Taşdelen

Haberin Devamı

TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Arif Taşdelen, ‘aşırı sağcıların son dönemlerde sokaklarda cirit attıklarını, yabancılara yönelik saldırılara devam ettiklerini’ belirtirken, bu saldırılara gereken cevabın verilmemesi durumunda, saldırganların sayılarının çoğalacağını kaydetti. Bu tür olayların önüne kısa zamanda geçilecek kararlar alınması gerektiğini belirten Arif Taşdelen, konuyu Meclis’e taşıyarak konun takipçisi olacağını söyledi.
Almanya Türk Toplumu Eş Bakanı Gökay Sofuoğlu da Arif Taşdelen’i arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Sofuoğlu, sivil toplum derneği olarak her türlü yardıma hazır olduklarını belirtirken, “Halil Taşdelen’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Olay ortaya çıkar çıkmaz Arif Taşdelen’i arayarak suçluların ve arka plandakilerin cezalandırılması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledim. Böyle olayları bireysel eylemmiş gibi yansıtıp kurumsal olarak tartıştığımız ırkçılığın üzeri örtülmemeli. Saldırgan gerekli cezaya çarptırılmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

SALDIRGAN YAKALANDI
Nordbayern haber sitesi, polisin görgü tanıklarının ifadesine göre zanlıyı tespit ettiği ve gözaltına aldığı belirtildi. 35 yaşındaki saldırganın yanında 39 yaşında bir kadının da bulunduğu ve onun da Halil Taşdelen’e ırkçı hakarette bulunduğu belirtiliyor. SPD Eş Genel Başkanı Saskia Esken, Twitter’den yaptığı açıklamada, “Sevgili Halil, sana yapılan saldırı benim de canımı yakıyor. Umarım kırılan burnun iyileşir. Burnunu kıran ve utanç verici sözleri oluşturan nefret yara izleri bırakır. Emin ol ki yanındayız. Irkçılığa karşı duruyoruz” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!