SPD’li gençler ayaklandı

Güncelleme Tarihi:

SPD’li gençler ayaklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2023 10:05

SPD’nin gençlik teşkilatı Jusos, sığınmacılara hızlı sınır dışı isteyen Başbakan Scholz’a tepki gösterdi. Bazı SPD’li gençler de Scholz’u AfD’nin dilini kullanmakla suçladı.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, halktan gelen tepkiler üzerine sığınma başvuruları reddedilenlerin sınır dışı edilmelerinin hızlandırılması için yeni yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. Scholz’a parti içinden hem destek hem de eleştiri geldi. SPD gençlik teşkilatı ‘Genç Sosyalistler’ (Jusos), sosyal demokrasinin insani değerler temelleri üzerine kurulduğunu hatırlatarak, Şansölye Scholz’un yaklaşımına tepki gösterdi. Jusos Başkan Yardımcısı Philipp Türmer, ‘X’ hesabından “Scholz’un söylemlerini duyunca kusmak istiyorum” paylaşımında bulundu. Sosyal demokratların politikasının ‘insani değerler’ anlamına geldiğini vurgulayan SPD’li bazı gençler de Başbakan Scholz’u sağ popülist AfD’nin dilini kullanmakla suçladılar.

SPD’li gençler ayaklandı
Friedrich Merz

Haberin Devamı

‘BU BÖYLE GİTMEZ’
CDU/CSU ise Almanya’ya düzensiz göçün engellenmesi ve sınırlandırılması için Şansölye Scholz’a işbirliği önerisini yineledi. CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, “Bu, böyle gitmez. Yerel yönetimler bu yükün altından kalkamıyor. Halkımızın tepkisi her geçen gün artıyor. Birlikte önlemler almamız kaçınılmazdır” diyerek Başbakan Scholz’a düzensiz göçün engellenmesi için zaman kaybetmeden somut adımlar atma çağrısında bulundu. Bu alanda işbirliğine hazır olduklarını da söyledi.

SPD’li gençler ayaklandı
Ursula von der Leyen

‘ADİL PAYLAŞIM OLMALI’
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de düzensiz göçe ve insan tacirlerine karşı daha kararlı mücadele verilmesi gerektiğini söyledi. Merkel döneminde Federal Aile Bakanlığı, Federal Çalışma Bakanlığı ve Federal Savunma Bakanlığı yapan Ursula von der Leyen, “Avrupa’ya kimin geleceğine, bizim kimleri, hangi koşullarda Avrupa’ya alacağımıza insan tacirleri değil, biz karar vermeliyiz. Bu nedenle insan tacirlerine karşı kararlı bir biçimde mücadele vermeliyiz. AB’nin dış sınırlarını daha iyi korumalı ve sığınmacıları adil bir biçimde üye ülkelere paylaştırmalıyız” açıklamasında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!