SPD’den Schröder’e 60’ıncı yıl kutlaması

Güncelleme Tarihi:

SPD’den Schröder’e 60’ıncı yıl kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2023 10:46

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlığı nedeniyle eleştirilen ve SPD üyeliğinden atılması gündeme gelen eski Başbakan Gerhard Schröder’e, partisi tarafından 60’ıncı yıl kutlaması yapılacak.

Haberin Devamı

SPD Hannover Teşkilatı, Ekim 1963 tarihinde SPD’ye üye olan Schröder’in 60’ıncı yılını onurlandıracağını açıkladı. Teşkilatın düzenleyeceği etkinliğe özel davetliler katılacak ve tören halka açık olmayacak. Etkinlik, Schröder’in başbakan olmasından tam 25 yıl sonra, 27 Ekim’de gerçekleştirilecek. Kutlamanın Gerhard Schröder ile yapılan görüşme sonrası kararlaştırıldığı belirtildi. Törende selamlama konuşmasını, SPD Federal Meclis Grup Başkan Yardımcısı Matthias Miersch yapacak. Hannover eski Belediye Başkanı Herbert Schmalstieg’in de övgü konuşması yapması planlanıyor. Yaklaşık 50 davetlinin katılacağı etkinlikte Schröder’in yakın arkadaşları ve eski kabine üyelerinin bulunması bekleniyor. Törende, Gerhard Schröder’e bir rozet ve sertifika verilecek. Rusya politikası yüzünden zaman zaman Schröder’i SPD’den ayrılmaya çağıran eski başkanların da sertifikayı imzalaması bekleniyor.

Haberin Devamı

TEŞKİLATLAR ANLAŞAMADI
Schröder’in üyeliğinin 60’ıncı yılı nedeniyle kutlama yapılıp yapılmaması da parti içinde uzun süre tartışıldı. Rusya politikası nedeniyle parti yönetimi tarafından sert eleştirilen Schröder, kısa bir süre önce ihraç davasından kurtulmuştu. Kutlamadan sorumlu olan Hannover-Oststadt-Zoo Teşkilatı, Schröder’in onurlandırılmasına şiddetle karşı çıkmış ve bu konuda bir anlaşma sağlanamamıştı. Bunun üzerine ilçe teşkilatı yerine töreni SPD Hannover Teşkilatı düzenleme kararı aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!