SPD'de yüzde 15 göçmen kotası

Güncelleme Tarihi:

SPDde yüzde 15 göçmen kotası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2011 12:43

SPD yönetimi uzun süreden beri tartışılan partinin üst kurallarında göçmenlere kota getirilmesi önerisini kabul etti. Kenan Kolat SPD'nin Federal yönetim kuruluna girdi.

Haberin Devamı

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD) federal düzeydeki üst kurullarında bundan böyle yüzde 15 göçmen kotası uygulayacak. Bu bağlamda, SPD üyesi olan ve SPD'nin Uyum Çalışma grubunda yer alan Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat da federal yönetim kuruluna dahil oldu.

SPD Genel Sekreteri Andrea Nahles, Federal yönetim kurulunun göçmen kotasıyla ilgili başvuruyu kabul ettiğini açıklarken, “Sarrazin'in SPD'nin göç politikalarını belirlemediğini göstermek istedik” dedi. Andrea Nahles, bundan böyle partinin federal düzeydeki tüm üst kurallarında yüzde 15 oranında göçmen yer alacağını belirtti. Nahles, eyaletlerin ise göçmen kotası konusunda kendilerinin karar vereceğini ifade etti. SPD Genel Merkezinde yaptığı açıklama yapan Nahles, partisinin göçmenlere somut olarak kapılarını açtığını belirtirken, bu kararın SPD'nin göçmen politikalarını güçlendirdiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!