SPD zengin vergisi istiyor

Güncelleme Tarihi:

SPD zengin vergisi istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2011 10:48

ALMANYA'da SPD'in dün Potsdam'da başlayan yeni yılın ilk değerlendirme toplantısında, yüksek gelirlilerin vergi oranının yüzde 42'den yüzde 49'a yükseltilmesi de görüşüldü. Aylık kazançları 800 Euro ile 3 bin Euro arasında olanların ise daha az vergi ödemesi de SPD'nin önerileri arasında yer aldı.

Haberin Devamı

ALMANYA'DA ana muhalefet Sosyal Demokrat Parti (SPD) zenginlerden daha fazla vergi alınması ve dar gelirlilerin vergi yükünün hafifletilmesi için harekete geçti. SPD'nin dün Potsdam'da başlayan ve iki gün sürecek olan yeni yılın ilk değerlendirme toplantısında, ağırlıklı olarak vergi reformunun üzerinde durulacağı açıklandı. SPD'nin 2013 yılında yapılacak genel seçimlere dönük “İlerleme Programı”nda yüksek gelirliler için vergi tavanının yüzde 42'den yüzde 49'a yükseltilmesi yer aldı. Aynı zamanda, varlık ve kapital vergi oranın yükseltilmesi de önerildi. Programda, Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan sosyal Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Hür Demokrat Parti'nin (FDP) otelciler ve miraslar için hayata geçirilen vergi indiriminin iptal edilmesine de yer verildi.

DAHA AZ VERGİ

SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in de önerisi doğrultusunda dar gelirlilerin vergi yükünün azaltılması da hedeflendi. Alman sosyal demokratların “İlerleme Programı”nda, aylık kazançları 800 Euro ile 3 bin Euro arasında olanlardan daha az vergi alınması öngörüldü. Ancak SPD sol kanadının buna karşı olduğu da ortaya çıktı. Potsdam'da dün başlayan değerlendirme toplantısı öncesi bir açıklama yapan SPD'nin sol kanadı, böyle bir indirimin milyarlarca Euro vergi girdisi kaybı anlamına geleceğine dikkat çekerken, vatandaşın cebine de olumlu etkisi olmayacağını savundu.

SPD sol kanadının önde gelen isimlerinden Björn Böhning, Niels Annen ve Ernst Rossmann öncülüğünde hazırlanan bir bildiride, vergi indirimi yerine eğitime dönük harcamaların artırılması talep edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!