SPD\'ye kızdı CDU\'ya geçti

Güncelleme Tarihi:

SPD\ye kızdı CDU\ya geçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 00:00

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Almanya genelinde ilk kez Türk kökenli bir adayı eyalet seçimlerinde direkt aday olarak gösterdi. Kreuzberg 2. Seçim Bölgesi\'nden seçimlere katılan Sedat Samuray\'un kazanması için yaklaşık 6 bin oy alması gerekiyor.

Haberin Devamı

Almanya Berlin\'de 17 Eylül 2006\'da yapılacak olan eyalet seçimlerinde yarışacak Türkler\'den biri de Sedat Samuray. Türkler\'in yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg 2. Seçim bölgesi\'nden direkt aday olarak gösterilen Sedat Samuray, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi\'nin (CDU) Almanya genelinde gösterdiği ilk Türk kökenli direkt aday oldu.

SPD TUTARSIZ

Berlin\'de seçimlerde yarışacak 20 Türk kökenli siyasetçiden biri olan Sedat Samuray, CDU\'nun, Berlin\'de siyasi alanda yeni bir sayfa açtığını belirtti. Sosyal demokrat kökenli bir aileden gelen Sedat Samuray, 1985 ile 1990 yılları arasında SPD üyesi olarak siyasi yaşamını devam ettirdi. Ancak SPD\'nin özellikle göçmenlere yönelik politikalarının tutarsız olduğunu belirten Samuray 1999 yılında ise Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi\'ne üye oldu.

SPD\'nin yabancıları kandırdığnı öne süren Samuray, “SPD söylediğini yapmayan bir parti. Ben göçmenler konusunda çok aktif olarak çalışan biriydim. SPD Türkler\'in ağzına bir parmak bal çalıp arkadan başka işler çeviriyordu. Hiç olmazsa sizin hakkınızda ne düşündüğünü söyleyen dürüst bir partiyle çalışmak daha iyi. Bu nedenle de CDU\'ya geçtim” dedi.

Destek istedi

Friedrichshain-Kreuzberg İlçesi\'nin 2. Seçim Bölgesi\'nden CDU\'nun direkt adayı olan Samuray\'ın seçim bölgesinde yaklaşık altı bini Türk kökenli olmak üzere toplam 32 bin seçmen yaşıyor. CDU\'nun ilçe listesinde de 4. sıradan yer alan Sedat Samuray\'ın liste üzerinden seçilme şansı bulunmuyor. Seçilmesi için Türk kökenli seçmenlerin direkt oylarına ihtiyaç duyduğunu belirten Samuray, “Bu bölgede 5 ile 6 bin arasında Türk kökenli seçmen yaşıyor.

Seçilmem için oy kullanan Türk seçmenlerin Sedat Samuray ismine oy vermeleri gerekiyor. Ben tüm vatandaşlarımızdan sandığa gidip demokratik haklarını kullanmalarını istiyorum” dedi. Bu bölgede Yeşiller Partisi\'nden Dirk Behrendt ve SPD\'den Björn Eggert\'e Sedat Samuray\'ın rakipleri arasında yer alıyor.

Süleyman SELÇUK / BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!