SPD Türkleri kazanmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

SPD Türkleri kazanmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 10:24

Alman Sosyal Demokrat Parti Genel Sekreteri Andrea Nahles, göçmenlere dönük politikalarda istenilen reformları yapamadıklarını itiraf etti. Nahles, Türk kökenlilere SPD'nin kapısının açık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Offenburg kentine bağlı Gengenbach kasabasında Sosyal Demokrat Parti (SPD) teşkilatının kuruluşunun 110. yıldönümü kutlandı. Kutlamala katılan SPD Genel Sekreteri Andrea Nahles, CDU'nun kalesi olarak bilinen Maliye Bakanı Wolfgang Scheauble'nin (CDU) memleketinde iktidar değişikliğinin zamanı geldiğini belirtti.

2013'a kadar toparlanmalıyız
SPD Genel Sekreteri Nahles, Almanya'nın giderek fakirleştiğine dikkat çekti. Nahles, kendisini dinlemeye gelen partililere "Gençleri, işçileri yeniden SPD'ye kazandırmalıyız" dedi. 2013'de yapılacak seçimlerde SPD'nin iktidara gelmesi için hep birlikte çok gayretli bir çalışma içine girilmesi gerektiğine işaret eden Andrea Nahles, "Vergi reformları başta olmakla, eğitim sistemi, kısa çalışma, kiralık işçilerin uzun sürel çalıştırılmaması, yalnız yaşayan çocuklu annelere eşit davranılması gibi konularda sosyal demokrat görüşümüzü açıkça söylemeliyiz" dedi.

Türk üyeler istiyoruz

Göçmenlere dönük politikalarda istenilen reformları yapamadıklarını da itiraf eden Nahles, Türk kökenlileri SPD'ye beklediklerini söyledi. "Hükümet olduğumuz yıllarda ne yazık ki göçmenlere dönük arzu ettiğimiz yasaları hayata geçirmedik" diyen SPD Genel Sekreteri Andera Nahles, bunun için geç kalınmadığını kaydetti. Nahles ve federal milletvekili arkadaşı Elvira Drobinski-Weiss, Türk kökenlilere SPD'nin kapısının açık olduğunu bildirdiler.

Haberin Devamı

Gegenbach SPD teşkilatı başkanı Walter Karlheinz Hürriyete' 55 üyeden, 6'nin Türk kökenli olduğunu söyledi. Başkan Karlheinz, Hasan ve Ayşe Sağıroğlu, Zeliha Kahya, Coşkun Sert, Yasin Keleş isimli üyelerinin yaptığı çalışmaların kendisini çok memnun ettiğini kaydetti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!