SPD lideri Wowereit'a destek çıktı

Güncelleme Tarihi:

SPD lideri Wowereita destek çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 16:09

BERLİN-Brandenburg Havalanı'nın (BER) açılışının 2014'e ertelenmesinden sonra istifası konuşulmaya başlanan Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'a partisinden destek geldi.

Haberin Devamı

Parti Teşkilat Başkanı Jan Stöss, Wowereit'ın alternatifinin aranmadığını belirtti. SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel'in ise Wowereit'ı arayarak en azından Aşağı Saksonya eyalet seçimlerinden önce kesinlikle istifa etmemesini istediği iddia edildi.

Gabriel, Wowereit'a yönelik eleştirilerin haksız olduğunu söylerken, “Neden istifa etmeli? Ben bunun için bir neden görmüyorum” dedi.

Komisyondan gizledi
Ancak, partisinin desteğine rağmen, Klaus Wowereit'ın 2016 yılına kadar eyalet başbakanı olarak kalıp kalmayacağı tartışılmaya devam ediliyor.

Klaus Wowereit'ın ertelemeyle ilgili kararı, koalisyon ortağı CDU'dan ve eyalet parlamentosu araştırma komisyonundan gizlemesi tepkileri artırdı. Koalisyon ortağı CDU'lu İçişleri Senatörü Frank Henkel,

“Denetleme kurulu üyesi olarak açılışın ertelenmesini pazar akşamı medyadan öğrenmem kabul edilir bir durum değil” dedi.

Tazminat sorun oldu
Öte yandan havaalanı inşaatında yaşanan skandalın sorumlusu olarak görülen ve 16 Ocak'ta görevden alınması beklenen yönetici Rainer Schwarz'a 1.8 milyon Euro tazminat ödeneceği ortaya çıktı.

Federal Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer, bir sonraki denetleme kurulu toplantısında, Rainer Schwarz'ın yönetici olarak görevine son verilmesini isteyeceklerini belirtti.

2006 yılından bu yana havaalanı inşasının yöneticiliğini üstlenen Rainer Schwarz'ın son olarak 2011 yılında görev süresi 5 yıl daha uzatılmıştı. İş sözleşmesine göre Schwarz'a yılda 318 bin Euro maaş ödeniyor. Sözleşmenin süresi 31 Mayıs 2016'ta sona erecek. Schwarz'ın şimdi görevden alınması durumunda 1.8 milyon tazminat ödeneceği belirtiliyor. Ancak Rainer Schwarz ile pazarlık yoluna gitme ihtimali de bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!