SPD ihraç etmeye korkuyor

Güncelleme Tarihi:

SPD ihraç etmeye korkuyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2011 16:52

‘DEUTSCHLAND schafft sich ab’ (Almanya kendini iptal ediyor) adlı Türk ve Arap göçmenlere karşı ırkçı söylemler içeren kitabıyla tanınan eski Federal Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin, Focus dergisine verdiği demeçte SPD için ‘Korkak’ dedi.

Haberin Devamı

SPD’nin, kendisini ihraç etmek için disiplin kurulunda savunma istediğini ve bunu iki ay önce partiye gönderdiğini öne süren Thilo Sarrazin, Focus dergisine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Disiplin kurulundaki avukatım Klaus von Dohnanyi ile hazırladığımız yazıyı gönderdikten sonra partiden bir ses çıkmadı. Şubat ve martta önemli eyalet seçimleri var. SPD, davayı seçimlerde oy kaybetme korkusuyla sürüncemede bırakıyor. Çünkü yoldaşlarım beni partiden atarak bir şey kazanamayacaklarını biliyorlar. Partiden atılmam için hiçbir sebep yok. Kendim kesinlikle istifa etmem.” Kitabını Merkez Bankası’ndaki görevi sırasında yazdığını belirten Sarrazin, “Pazartesi günü direktifleri veriyordum, salı günü toplantı sonrası boş kalıyordum. Böylece kitap yazmak için zamanım oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!