Şota AZ Alkmaar'ın teklifini kabul etti

Güncelleme Tarihi:

Şota AZ Alkmaarın teklifini kabul etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2008 09:02

Futbolculuk hayatını yarınki jübile maçıyla noktalayacak olan Şota, Alkmaar'ın antrenörü Van Gaal'ın yardımcısı olacak.

Haberin Devamı

Yarın Gürcistan’ın Tiflis kentinde oynanacak olan jübile maçı sonrasında futbolculuk hayatına nokta koyacak olan Gürcü asıllı Shota Arveladze, teknik direktör olma yolunda ilk adımını Hollanda’da atacak.
Hollandalı ünlü teknik direktör Louis Van Gaal’ın ‘yardımcı antrenörlük’ teklifini kabul eden Shota Arveladze, kısa süre içerisinde Hollanda’ya gelerek AZ Alkmaar ile iki yıllık sözleşme imzalayacak.
Jübile maçı için Tiflis kentinde bulunan Louis Van Gaal ile bir araya gelmesi beklenen Shota Arveladze, ünlü teknik direktörle tüm detayları konuşması bekleniliyor.

ŞOTA HOLLANDALI OLACAK

Hollanda kimlik kartına sahip olan eşi ve çocuklarını da yanına alıp Hollanda’ya geri dönecek olan Shota Arveladze’nin Avrupa ülkelerinde vize sorunu yaşamaması için en kısa sürede Hollanda vatandaşlığı başvuru yapacağı tahmin ediliyor.

320 kişinin özel davet listesinde yer alan ve şu anda Tiflis’te olan Hollandalı futbolculardan Ronald de Boer, Aron Winter ve Richard Witschge yarın ki jübile maçında forma giymesi düşünülüyor.

Kariyeri boyunca toplam 410 resmi lig maçında fileleri 246 kez havalandıran Gürcü yıldız, 1995-1996 sezonunda Trabzonspor formasıyla Türkiye gol kralı, 2005 yılında ise AZ Alkmaar formasıyla Hollanda gol kralı olmuştu.

Fatih ÖZYAR / ALKMAAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!