Sorunlar birlikte çözülür

Güncelleme Tarihi:

Sorunlar birlikte çözülür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2008 21:18

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar, Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşlarının birlik beraberlik içinde olmaları gerektiğini belirterek, bunun sağlanabildiği ölçüde sorunların daha kolay aşılabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar, Deventer Başkonsolosluğunda vatandaşlarla düzenlenen toplantıya katıldı ve sorularını yanıtladı.

Büyükelçi Alpar, bu ülkede karşılaşılan çeşitli sıkıntıların giderilmesinin, vatandaşların her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olmasını zorunlu kıldığını belirtti. Büyükelçi Alpar, 'farklı düşünebilir, farklı istikametlere bakabilirsiniz. Ancak, ortak noktalarda buluşmalı, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız' diye konuştu.

Hollanda ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğini anlatan Büyükelçi Alpar, her iki ülkenin de ortak uygarlık ve evrensel değerleri paylaştığını, bu çerçevede Türk vatandaşlarının bu ülkede karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik girişimlerin, her düzeyde görüşmeler yoluyla çözümüne çaba gösterildiğini anlattı.

Büyükelçi Alpar, bu anlamda Türkçe anadili dersinin, hükümetin parasal yardımı kesmesi sonucu ilk okul programlarından çıkarılmasını önemli bir sorun olarak gördüklerini belirtti ve bu konuda da yetkili makamlarla temasların sürdüğünü ifade etti.

Büyükelçi Alpar, sorunların çözümünde, beklenti ve istemlerin karşılanmasında siyasette etkin rol üstlenilmesinin önemi üzerinde de durdu ve bu anlamda Türk toplumunun siyasete ilgisinin olumlu ve sevindirici olduğunu kaydetti.

'E-KONSOLOSLUKTAN YARARLANIN'

Deventer Başkonsolosu Hidayet Eriş de, e-konsolosluk hizmetleri olanaklarının kullanılmasının, vatandaşlara sağlayacağı yararları anlattı.

Bu konuda vatandaşların ilgisinin istenilen düzeyde olmadığını vurgulayan Eriş, bütün vatandaşların mutlaka bu hizmetlerden yararlanma yoluna gitmeleri gerektiğini tekrarladı.

Hidayet Eriş, Başkonsolosluk bölgesinde 115 bin dolayında Türk vatandaşı olmasına karşılık, sisteme kayıtlı vatandaş sayısının birkaç yüzle sınırlı olduğuna dikkati çekti.

Eriş, e-konsolosluk hizmetlerinin tanıtımı ve sisteme kayıtlı vatandaş sayısının arttırılması konusundaki çalışmalara önümüzdeki dönemde daha da ağırlık verileceğini kaydetti.

Daha sonra Büyükelçi Selahattin Alpar ve Başkonsolos Hidayet Eriş, Çalışma Ataşesi Şehabettin Akşahin ve Din Hizmetleri Ataşesi Hüseyin Çeliker ile birlikte vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

Bazı vatandaşlar, yurt dışına çıkışlarda pasaportunda, 'geçimini yurt dışında sağlamıştır' yazısı bulunmayanlardan yurt dışına çıkış harcı alındığını bildirerek, bunun düzeltilmesi talebinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!