Sorumlu Jet Fadıl

Güncelleme Tarihi:

Sorumlu Jet Fadıl
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 09:50

Mahkemenin atadığı bilirkişi, Fadıl Akgündüz'ün ve yönetim kurulu başkanı olduğu Jetpa Holding A.Ş.'nin yurtdışında topladığı tüm paradan sorumlu olduğu sonucuna vardı. Akgündüz'ün 24 milyon Euro'yu Jetpa Holding A.Ş.'ye aktardığı tespit edildi. Mağdurlara "Dava açın çağrısı" yapıldı.

Haberin Devamı

YURTDIŞINDA yaşayan O. E'nin Jetpa Holding A.Ş. ve Fadıl Akgündüz aleyhine açtığı alacak davasını inceleyen üç kişilik bilirkişi heyeti hazırladığı raporda, davalı Fadıl Akgündüz ve Jetpa Holding A.Ş.'nın davacıya karşı borçlu olduğunu tespit etti. Prof. Dr. Ersin Çamoğlu, Prof. Dr. Selçuk Öztek ve Ahmet Serdar Kıyat'tan oluşan bilirkişi heyetinin Jetpa Holding A.Ş.'nin mali defterlerini inceledikten sonra hazırladığı ve Bakırköy Asliye 4. Ticaret Mahkemesi'ne sunduğu 6 sayfalık raporunun değerlendirme bölümünde, Akgündüz'ün ve Jetpa Holding A.Ş'nin avukatlarının davacı ile müvekkillerinin hukuki ilişkisi bulunmadığını iddia ederek davanın ret edilmesini istemesinin aksi yönde görüş bildirdi.

ALACAĞI İÇİN DAVACI OLDU
Alacaklı O.E., Fadıl Akgündüz'ün tek sahibi olduğu ve yönettiği Lichtenstein'da kurulan Jetpa AG adlı şirkete geri iade taahhüdüyle 17 Kasım 1999'de ödediği (50 bin DM) 25 bin 546 Euro paranın defalarca istenilmesine rağmen iade edilmemesi üzerine bu paranın Jetpa Holding A.Ş. ve Jetpa Holding AG ile Jetpa GmbH'nın tek ortağı ve temsilcisi olan Fadıl Akgündüz'den ticari faizi ile birlikte tahsil edilmesi amacıyla 24 Aralık 2008'de İstanbul Bakırköy Asliye 4. Ticaret Mahkemesi'nde dava açtı. Gündüz'ün avukatları ise davacının Jetpa AG'nin sesiz ortağı olduğunu ve bu nedenle müvekkiline husumet düşmeyeceğini ileri sürerek davanın reddini istedi.

47 MİLYON 493 BİN TL AKTARDI
Mahkeme hakimi ise davacının haklı olup olmadığını incelenmesi için üç kişilik birikişi atadı. Bilirkişi heyeti Jetpa Holding A.Ş.'nin noter tasdikli 9 ayrı envanter, yevmiye ve kebir defterlerini inceledikten sonra yazdığı raporunda, Fadıl Akgündüz'ün Jetpa AG ve Jetpa GmbH için yurt dışında topladığı 47 milyon 493 bin 127 TL'yi (yaklaşık 24 milyon Euro) Jetpa Holding A.Ş.'ye aktardığına yer verdi. Bilirkişi heyetinin sonuç bölümünde ise davacının alacağının davalıdan tahsili için koşulların oluştuğu belirtildi.

ALACAKLILAR DAVA AÇSIN
Yeşil sermaye holding mağdurlarının kurduğu ve üyesi olduğu Avrupa Türkleri Dayanışma Derneği ATDD Başkanı Muhammet Demirci, bilirkişi raporunu mağdurlar için bir müjde niteliğinde olduğunu belirterek “Bu rapor bizlerin dolandırıldığını bir kez daha ortaya koydu. Jetpa mağdurlarının paralarına kavuşmasının tek yolu dava açmasıdır. Zaman aşımını gözönünde bulundurarak biran önce mahkemeye başvurulmalı. Mağdurların bir çok avukat tarafından ikinci kez mağdur edilmesini önlemek amacıyla dernek olarak ücretsiz avukatlık hizmeti sunuyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!