'Sorina-2', Ahmedinejad'la tanıştı

Güncelleme Tarihi:

Sorina-2, Ahmedinejadla tanıştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2010 09:27

Tahran Üniversitesi’nde bir grup bilim adamı, insana benzeyen ve insan gibi yürüyebilen bir robot geliştirdi.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, Tahran Üniversitesi’nden 20 bilim adamının çalışmasıyla geliştirilen ve bir antik çağ Pers savaşçısına atfen Sorina-2 adı verilen robot, tıpkı insan gibi yürüyebildiği gibi, kollarını da aynı şekilde hareket ettirebiliyor.

137 cm boyunda ve 45 kilo ağırlıktaki robot, Tahran’da düzenlenen Sanayi Günü’nde İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın da katıldığı bir törenle basına tanıtıldı.

Tahran Üniversitesi bilim adamları, Sorina-2 adlı robotun insanların yapamayacağı çeşitli işlerde yardımcı olarak kullanılacağını açıkladı.

Daily Mail ise Sorina-2’nin, Japon Honda şirketi tarafından geliştirilen Asimo adlı robota çok benzediğine dikkat çekti.

Robot "Asimo"

İran daha önce de Sorina-1 isimli bir robot geliştirmişti. Sorina-2’ye göre çok daha basit bir tasarımı olan Sorina-1 sadece programlanan bir hat üzerinde yürüyebiliyordu.

Haberin Devamı

Son yıllarda daha çok yeni geliştirdiği silah ve nükleer teknoloji haberleriyle gündeme gelen İran, ayrıca klonlama, kök hücre araştırmaları ve uydu teknolojilerinde de önemli adımlar atmış durumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!