Sonunda itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

Sonunda itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 09:50

Adli tıp uzmanlarını çaresizliğe sürükleyen o dava sonunda çözüldü.

Haberin Devamı

Fransa’nın Marseille kentinde bir dizi soygun ve tecavüzü, tek yumurta ikizlerinden hangisinin işlediğini suçlu ikizin kardeşinin zan altında kalmasına dayanamayarak her şeyi itiraf etmesi ile ortaya çıktı.

2012-2013 yılının kış aylarında Marseille kentinde 22-76 yaş arası bir dizi kadın saldırıya uğramış, saldırgan kadınlara önce cinsel tacizde bulunmuş, sonra da çanta ve cep telefonlarını çalmıştı.

Fransız polisi olayların yaşandığı bölgedeki Mobese kamerası kayıtlarını inceleyerek zanlının işgaline ulaşmış ve tek yumurta ikizleri Yoan ve Elvin Gomis’i tutuklamıştı.

Yapılan DNA testleri aynı genetik kodu paylaşan Gomis kardeşlerden birinin ya da her ikisinin de saldırılardan sorumlu olduğunu ortaya çıkartmış, her iki adam da suçlamaları reddedince iki kardeş de tutuklu olarak yargılanmaya başlamıştı.

Kurbanlar Yoan ve Elvin Gomis’i birbirinden ayırt edip kendilerine saldıranın hangi ikiz olduğunu söylemekte başarısız olmuş ancak ikizler 10 ay boyunca tutuklu kaldıktan sonra polis Yoan Gomis’in ufak bir konuşma bozukluğu olduğunu keşfetmişti.

Kurbanların konuşma bozukluğunu hatırlaması üzerine Yoan Gomis hırsızlık yaptığını kabul etmiş ancak tecavüz suçlamalarını reddetmiş ve bunun üzerine polis Elvin Gomis’i serbest bırakmıştı.

SONUNDA İTİRAF ETTİ

Bu hafta Aix-En-Provence’de yargılanmasına başlayan Yoan Gomis, 5 gün sürmesi beklenen davanın ilk duruşmasında ağlayarak tecavüz suçlamalarını da kabul etti ve sonunda ikiz kardeşini tamamen aklamış oldu.

Gomis ifadesinde “Bunca zaman yalan söylediğim için çok üzgünüm. Çok utanmıştım. Bir türlü suçlarımı kabul edemedim” dedi.

Onun yüzünden 10 ay hapis yatan ve tecavüzcü damgası yiyen Elvin Gomis ise her şeye rağmen duruşmaya geldi ve ikiz kardeşine destek verdi.

Davaya bakan yargıç Jean-Luc Tournier, Yoan Gomis’e aynı evi, aynı kıyafetleri hatta aynı cep telefonunu paylaştığı ikiz kardeşini neden zan altında bıraktığını sordu.

Yoan Gomis “Ben annemin, diğer insanların bana ne gözle bakacağından endişe ediyordum. Kendimden midem bulanmıştı. Bir türlü itiraf edemedim” dedi.

Tüm dünyada türünün tek örneği olan dava adli tıp uzmanları tarafından DNA kanıtlarının yetersiz kaldığı özel bir örnek olarak gösteriliyordu. Tek yumurta ikizlerinin DNA’ları arasında çok ufak farklar bulunuyor ancak bu farklar sadece meşakkatli testler yapılarak özel laboratuvarlarda tespit edilebiliyor ve bu testlerin sonuç vermediği de oluyor. Yoan Gomis’in alacağı cezaya bir sonraki davada karar verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!