Son şampiyonun yurtdışı açılımı

Güncelleme Tarihi:

Son şampiyonun yurtdışı açılımı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 18:03

Spor Toto Süper Lig’de geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor, yurtdışı açılımını sürdürüyor. İngiliz devi Manchester United takımıyla Şampiyonlar Ligi maçları sırasında sıkı bir bağ kuran yeşil-beyazlı kulüp, bu kez Almanya 1. Futbol Ligi’nin (Bundesliga) köklü kulüplerinden Eintrach Franfurk ile işbirliğine gidecek.

Haberin Devamı

Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Haluk Özkıyıcı, Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Eintracht Frankfurt Kulübü Başkanı Heribert Bruchhagen’i ziyaret etti.

Alman takımın maçlarını oynadığı Commerzbank Arena Stadı’nda gerçekleşen ziyarette, Almanya’nın Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jörg-Uwe Hahn, bir dönem Galatarasay’ı da çalıştıran Eintracht Frankfurt Teknik Direktörü Michael Skibbe ile kırmızı-siyahlı takımda forma giyen milli futbolcu Halil Altıntop da hazır bulundu.

Haluk Özkıyıcı, ziyarette, zorlu geçen bir dönemin ardından geçen sezonu şampiyon olarak tamamladıklarını, bu büyük sportif başarının ardından Bursaspor’u sürekli ligin üst sıralarında yer bulan bir ekip haline getirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Yönetime geldikten sonra Bursaspor’un kendi ayakları üzerinde durması ve başarılarının artarak devam etmesini sağlamak için yoğun çaba harcadıklarına değinen Özkıyıcı, şöyle konuştu:

”Bir yandan futbol takımımızı iyi oyuncularla güçlendirirken, diğer yandan kulübümüzün tam anlamıyla kurumsallaşması adına projelerimizi bir bir hayata geçirdik. Bursaspor’un marka değerini artırmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Sadece profesyonel alanda değil amatör branşlarda da sportif mücadelemizi veriyoruz. Bir bütün olarak Bursaspor’un her zaman adından söz ettiren bir kulüp olmasını sağlamak en büyük hedefimiz.”

Özkıyıcı, Eintracht Frankfurt ile Bursaspor’un, ülkelerinin önde gelen kulüpleri olduğunu dile getirerek, bu iki güçlü kulüp arasında her anlamda işbirliği yapılabileceğini vurguladı.

Söz konusu işbirliğinin altyapıdan başlatılabileceğini belirten Özkıyıcı, ”Bursaspor da Eintracht Frankfurt da çok iyi tesislere sahip. Dostluk ve işbirliği kapsamında öncelikle iki kulübün altyapısında tam bir işbirliğine gidilebilir” dedi.

Eintracht Frankfurt Başkanı Heribert Bruchhagen de güçlü bir kulüp olan Bursaspor’un, bu sezon da Türkiye liginde şampiyonluğun en iddialı takımlarından biri olduğunu söyledi.

Bursaspor’u yakından takip ettiklerini vurgulayan Bruchhagen, ”Bursaspor, geçen sezonu şampiyon olarak amamlama başarısını gösterdi. Böylesine başarılı olan bir takımla dostluk ve işbirliğimizi geliştirmeyi biz de isteriz. Bu konudaki önerilere her zaman açığız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!