Son mezara kim girecek?

Güncelleme Tarihi:

Son mezara kim girecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2013 12:19

Münih’te ünlülerin mezarlığı olarak bilinen ve İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığıile kıyaslanan Bogenhausen Mezarlığı’nda tek yerin kalması, krizeneden oldu. Münihli ünlüler, son mezar yerini alabilmek için yarışa girdi.Kararı ise Christian Ude başkanlığında toplanacak komisyon verecek.

Haberin Devamı

Almanya’nın Münih kentinde bazı ünlüler, mezar derdine düştü. Sebebi ise ünlülerin mezarlığı olarak bilinen Bogenhausen Mezarlığı’nda sadece tek yer kalması. Son yer de verilince, 9’uncu yüzyıldan bu yana mezarlık olarak kullanılan St. Georg Kilisesi’nin bahçesine artık kimse, adı, unvanı ne olursa olsun, defin yapılamayacak. Toplam 208 mezar bulunan St. Georg Kilisesi’nin bahçesine gömülmek için sadece ünlü olmak yetmiyor. Ana kriterlerden biri de mezarlık bölgesine yakın bir bölgede en az 30 yıl ikamet etmiş ve Münih kenti önemli işler yapmış olmak var. Şartlar ağır olunca, mezarlıkta yer bulmak da o kadar kolay olmuyor.

TELEFONLAR SUSMUYOR

Münih’te yaşayan ünlü isimler ise son mezar yerini alabilmek için yarışa girdi. Mezar yerinin taliplisine verilmesi için baş sorumlu olan Münih Anakent Belediye Başkanı Christian Ude’nin telefonları ise susmuyor. İsar Nehri kenarında hafif yüksekçe tepenin üzerine kurulu tarihi mekanda ebedi uykuya dalmak isteyenler, ne kadar lobi faaliyeti varsa devreye sokmuş durumda. Ude başkanlığında toplanacak olan konuyla ilgili belediye komisyonu, son mezar yerinin kime ait olacağı hakkında nihai kararı verecek. Nezaketen Başkan Ude’ye de sorulmuş, “Eğer isterseniz, size öncelik verelim”, fakat yakında belediye başkanlığını bırakıp meclise girme planları yapan Christian Ude’nin cevabı net: “Ben Schwabingliyim ve öyle de kalacak”.

KİMLER YOK Kİ

Ünlü İtalyan yönetmen Michelangelo Antonioni’nin Hollywood yıldızı Jack Nicholson ile ‘Yolcu’ filmini çekerken, doğal plato olarak kullandığı mezarlıkta kimler yok ki; Rejisör Rainer Werner Fassbinder, yazarlar Erich Kaestner, Oskar Maria Graf, astronom Johann von Lamont, medya imparatoru Hubert Burda’nın genç yaşta hayatını kaybeden oğlu Felix Burda ilk akla gelen isimler. Son olarak dünyaca ünlü film yapımcısı Bernd Eichinger’in defnedildiği mezarlıkta son yerin kime verileceği merakla bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!