Solingen zanlısı yakalandı! İntikam uğruna bir aileyi yok etti

Güncelleme Tarihi:

Solingen zanlısı yakalandı İntikam uğruna bir aileyi yok etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2024 11:05

Solingen’de 25 Mart’ta Bulgaristan Türkleri’nden 4 kişilik ailenin hayatını kaybetmesine neden olan kundaklamanın faili ve nedeni kesinleşti. Pazartesi günü 40 yaşındaki bir Alman vatandaşını baltayla ağır yaraladıktan sonra tutuklanan Daniel S.’nin kundaklamanın da faili olduğu netleşti.

Haberin Devamı

SAVCILIK, bir görgü tanığının Daniel S.’nin baltayla saldırı sırasında Nazi selamı olan ‘Sieg Heil’ diye bağırdığını duyduğunu söylemesine rağmen, yapılan araştırmada aşırı sağcı en ufak motif bulunamadığını açıkladı. Daniel S.’nin geçen yıla kadar kundakladığı binanın arka cephesinde bir dairede ikamet ettiği ancak kirasını ödeyemediği için ev sahibi tarafından evden çıkarıldığı belirtildi. Daniel S.’nin ise tamamen intikam amaçlı olarak binayı ateşe verdiği tahmin ediliyor.

DAHA ÖNCE DE ŞİKÂYETÇİ OLMUŞ
Kundaklama sonrasında kurulan polis bünyesindeki ‘Grün-Yesil’ soruşturma ekibi, binanın yakınlarında benzin istasyonu ve birkaç dükkândaki güvenlik kameralarını inceledi. Kamera görüntülerinde, kundaklanan binanın bulunduğu Grünwalder Caddesi’nde, elinde bir bidonla birkaç kez gidip gelen bir kişiyi tespit etti. Ancak gece çekilen kamera görüntüleri net olmadığı için şüphelinin ilk etapta kimliği tespit edilemedi. Polis, özel bir filtreleme sayesinde 8 Nisan’da Daniel S.’nin kimliğini ortaya çıkardı. Bu süre içinde yapılan soruşturmada Daniel S.’nin kendisini evden atan eski ev sahibiyle daha önce de tartıştığı ve hakkında şikâyetçi olduğu belirlendi.

Solingen zanlısı yakalandı İntikam uğruna bir aileyi yok etti

Solingen zanlısı yakalandı İntikam uğruna bir aileyi yok etti
‘SIEG HEIL’ DİYE BAĞIRMIŞ
Polis, Daniel S.’nin intikam almak amacıyla binayı kundakladığı şüphesi üzerinde yoğunlaştı. Bu süre içinde şüphelinin evinde arama izin çıkarıldı. Ancak polis evde arama için hazırlıklar yaparken Daniel S.’nin esrar alışverişi nedeniyle tartıştığı bir kişiyi sokak ortasında elindeki palayla ağır yaraladı. 44 yaşındaki kurban aldığı darbelerle ikamet ettiği evinin apartman girişine kaçmayı başardı. Ancak buraya da giren Daniel S., kafasına bir darbe daha indirdi. Olay yerine gelen polis, şüpheliyi tutukladı. Kurban ise ameliyata alınarak kurtarıldı. İki görgü tanığından biri Daniel S.’nin palayla saldırırken ‘Sieg Heil’ diye bağırdığını duyduğunu söyledi. Ancak saldırıya uğrayan kişi ve diğer görgü tanığı bunu doğrulamadı. Savcılık, Daniel S.’nin evinde ve bilgisayarında yapılan aramalarda yabancı düşmanı veya aşırı sağcı içerikli hiç bir ipucuna rastlanmadığını söyledi.

Haberin Devamı

EVİNDE BENZİN BİDONLARI BULUNDU
Soruşturmayı yürüten ekip, şüpheli Daniel S.’nin evini ararken, kilerde iki hafta önceki kundaklama saldırısıyla eşleşen giysiler ve benzin bidonları buldu. Kölner Stadt Anzeiger gazetesi, Daniel S.’nin tutuklanmasının ardından bir elinde pembe renkli boya kalıntısı bulunduğunu da yazdı. İtfaiye binadaki hareket dedektörüne, erken yangın alarmını önlemek için bu renkte boya püskürtüldüğünü belirtmişti. Bu delil de Daniel S.’nin kundaklamanın faili olduğu yönündeki iddiaları güçlendirdi. Tutuklanan Daniel S.’nin şu ana hakkında suçlamalarla ilgili konuşmadığı kaydedildi. Zanlının avukatı da, dava hakkında yorum yapmak istemedi. Wuppertal Emniyet Müdürü Markus Röhrl suçun büyük ölçüde çözüldüğünü söyledi ve kapsamlı bir soruşturmanın başarıyla sonuçlandığını belirtti. Dört kişinin ölümüyle sonuçlanan yangın, 1993 yılında Solingen’de beş kişinin ölümüyle sonuçlanan ırkçı saldırının kötü hatıralarını yeniden canlandırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!