Sol Parti'nin ikinci adamı

Güncelleme Tarihi:

Sol Partinin ikinci adamı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2011 11:59

NRW Sol Parti Milletvekili Özlem Alev Demirel, oy birliği ile partisinin Meclis Grubu Genel Sekreterliğine seçildi. Yeni görevine başlayan genç siyasetçi, "Bana sen göçmensin, göçmenlere yönelik siyaset yap yerine, gel bizimle burada ülke siyaseti yap diyerek, güven sergilediler" dedi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyalet Meclisi'nde muhalefetteki Sol Parti (DIE LINKE) Milletvekili Özlem Alev Demirel (27), Meclis Grubu Genel Sekreterliği'ne getirildi. Yeni görevine başlayan Demirel, Hürriyet'e verdiği demeçte Sol Parti yönetiminin kendisini büyük sorumluluk gerektiren bir göreve atamasından dolayı onur duyduğunu belirtti.

ÜLKE SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ
Demirel, Sol Parti'deki misyonuna vurgu yaparak, “Sen göçmensin, göçmenlere yönelik siyaset yap yerine, gel bizimle burada ülke siyaseti yap diyerek, bana ne kadar güvendiklerini ortaya koydular” diye konuştu. Her partinin uyum konusunda belli politikaları olduğunu söyleyen Demirel, sözlerine şöyle devam etti:

“Uyum gerçekten de bazı insanlara olanak sağlayarak, birlikte çalışarak, gerçekten değişik siyasi görüşleri paylaşarak, belirli sonuçlara varmaktan geçiyor. Benim bu konuma gelmem, partimin bu konuda çok samimi olduğu anlamına geliyor. Sırf bu konuda da değil. Genç bir siyasetçi olarak benim bu sorumluluğu taşıyabileceğime inanmaları çok anlamlı bir gösterge. Bu nedenle de, bugüne kadar yaptığım gibi, savunduğumuz görüşler için mücadele etmeye devam edeceğim. Umarım iyi bir çalışma çıkarırız.”

EN GENÇLERDEN BİRİ
Üniversite öğrencisi Özlem Alev Demirel 27 yaşında genç bir politikacı. Köln Belediye Meclisi'nde de uzun yıllar üyelik yapan Özlem Alev Demirel, NRW Meclisi'nin en genç milletvekillerinden biri.

SOL PARKİ'DE İKİNCİ ADAM
Demirel, Meclis Grubu Genel Sekreteri görevinde meclisteki İhtiyarlar Komisyonu'nda yer alacak. Burada siyasi konularda partiler arası uzlaşı sağlanmasında başlıca rol oynayacak. Bunun yanı sıra Sol Parti'nin meclise sunacağı önerilerin koordinasyonu ve sunumunu da üstlenecek olan Demirel, aynı zamanda parti içindeki hiyerarşik yapı kapsamında yerel teşkilatlar ve parti yönetimi arasındaki iş güdümünü de sağlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!