Sol Parti'de lider arayışı

Güncelleme Tarihi:

Sol Partide lider arayışı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2010 10:27

Oskar Lafontaine'in yerine kemin partinin başına getirileceğinin bugün yapılacak MKYK toplantısında görüşüleceği açıklandı. SPD'li Niels Annen, Lafontaine'in ayrılmasıyla solda yeniden çoğunluğun sağlanmasının mümkün olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

SOL Parti Eşbaşkanı Oskar Lafontaine'in yeniden aday olmayacağını ve federal düzeyde politika yapmayacağını ilan etmesi üzerine partide yine lider arayışı başladı.


Sol Parti Federal Meclis Grubu Başkanı Gregor Gysi, partisinin bugün yapılacak Merkez Karar yürütme Kurulu (MKYK) toplantısında Lafontaine'in yerine kimin getirileceğinin görüşüleceğini açıkladı. Oskar lafontaine'in ayrılma kararına saygı duyduklarını ancak bu ayrılışın parti için “acı ve büyük bir kayıp” olduğunu yineleyen Gregor Gysi, MKYK toplantısında Sol Parti Eyalet Teşkilatları Başkanlarının da katılacağını söyledi.


Kadın-erkek
Sol Parti'de lider arayışı başlarken eşit haklara sahip “kadın-erek eşbaşkanlık” önerisi yapıldı. Thüringen Eyalet Parlamentosu Sol Parti Grup Başkanı Bodo Ramelow, “Bir kadın ve bir erkekten oluşan 'ikili' sistem Sol Parti'ye iyi gelir. Bunlardan birinin Batı'dan diğerin de Doğu'dan olması daha iyi olur” dedi. Ramelow, bu görev için Doğu'lu kadın parlamenterlerden Gesine Lötsch, Petra Pau ve Dagmar Enkelmann'ı “ideal aday” olarak gördüğün de gizlemedi.

Haberin Devamı

Kırmızı-kırımızı ortaklık
Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) sol kanadı, Oskar Lafontaine'in ayrılmasıyla solda yeniden çoğunluğun sağlanması şansının arttığına dikkat çekti. SPD'li Niels Annen, Lafontaine nedeniyle Alman sosyal demokratların çoğunun federal düzeyde Sol Parti'yle işbirliği yapılmasına karşı çıktığını hatırlatırken, istifayla durumun değiştiğini söyledi.


Öte yandan SPD, Yeşiller ve Sol Partili genç parlamenterler, “yaşam renklendi” diyerek partilerine, SPD-Yeşiller ve Sol Parti'den oluşacak “üçlü koalisyona” hazır olmak için çalışmaları hızlandırma çağrısında bulundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!