Sol ayak Türk

Güncelleme Tarihi:

Sol ayak Türk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2010 13:36

ALMANYA’NIN Münih kentinde Bayern Münih, 1860 Münih takımlarından sonra en büyük 3. kulübü olan Unterhaching takımında 4 yıldır top koşturan başarılı Türk futbolcu Yasin Yılmaz, ödüle doymuyor.

Haberin Devamı

Unterhaching kulübü 2. takımının kaptanlığını yürüten 20 yaşındaki Yasin Yılmaz’ın Hollanda birinci lig takımlarından Sparda Rotterdam takımına 55 metreden attığı gol önce Bavyera televizyonu (BR) tarafından ayın golü seçildi ve spor programında tanıtıldı. Yasin’in aynı golü Yootoube isimli paylaşım sitesinde ise izlenme rekorları kırıyor. Her iki ayağını da çok iyi kullanan, takımda sol ayak Türk olarak tanınan Yasin Yılmaz’ın rüyası bir gün Türk milli formasını giymek. Yasin Yılmaz, “Eğer milli takımda oynama seviyesine gelirsem, tercihim sadece Türk milli takımı olacaktır. Alman takımlarında oynarım, ama milli takımını asla seçmem. Önce, ayyıldızlı forma giyerim” dedi.

Yasin Yılmaz, futbola 7 yaşında Feldmoching takımında başladığını, daha sonra Almanya’nın en ünlü kulüplerinden FC Bayern’in alt yapısına alındığını belirtti. Yılmaz “üç yıl burada oynadım. Ancak, aynı mevkide üç Alman kökenli oyuncu daha vardı. Bana bunun üzerine ‘kendine başka kulüp ara’ dediler ve ben de Unterhaching takımına gittim. Burada, kısa zamanda yeteneklerim sayesinde kendimi gösterdim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!