Sokağımız kapatılmasın

Güncelleme Tarihi:

Sokağımız kapatılmasın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2007 22:04

Hannover'in merkezinde birçok Türkün de iş yerinin bulunduğu Lange Laube sokağı belediye tarafından trafiğe kapatılıyor. Buna tepki gösteren Türkler "Sokak trafiğe kapatılırsa işlerimiz ölür" diye tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Almanya’nın Hannover kentinde Lange Laube sokağı belediye tarafından trafiğe kapatılıyor. Aynı sokak üzerinde işyeri buluxnan çok sayıdaki Türk esnaf, sokağın kapatılmasına tepki gösterdi. Türk Alman İşadamları Derneği Başkanı Celal Mermertaş, sokağın trafiğe kapatılmaması için tepki göstereceklerini söyledi. Ziraat Bankası, Türklere ait market, kuyumcu, alışveriş merkezi ve derneklerin bulunduğu sokağın trafiğe kapatılması halinde işlerinin duracağını ve mağdur duruma düşeceğini anlatan Mermertaş, 'Alınan karar sokak üzerinde işyeri bulunan esnafın sonu demek. Buraya araçsız gelinmez. Bu sokak kapatılmamalı'dedi.

Başkana mektup yazdı

Hannover Belediye Başkanı Stephan Weil’e bir mektup yazdığını anlatan Mermertaş, 'Şikayette bulunanlar arasında Almanlar da var. Ben de bu şikayetleri bir mektupla belediye başkanına bildirdim. Ondan gelecek yanıtı bekliyoruz' diye konuştu. Yazdığı mektubun işe yaramaması halinde demokratik yolla haklarını arayacaklarını da anlatan Celal Mermertaş, 'Bu sokağın trafiğe kapatılmasını sadece işadamları istemiyor. Bize alışverişe gelen müşteriler de şikayette bulunuyor' diye konuytu.


RESİM ALTI
ha-sokak1-2 İSYAN ETTİ Celal Mermertaş, işyerlerinin bulunduğu sokağın trafiğe kapatılacak olmasına tepki gösterdi.
Mermertaş, 'Belediye burayı sadece yayalara açmak istiyor. Bizim işimiz ise araçlarıyla gelen müşterilerle dönüyor. Belediyenin böyle bir karar alması biz işadamlarını üzdü' dedi
ha-sokak3 TÜRKLERDEN TEPKİ Sokak üzerindeki alışveriş merkezleri ile marketlere araçlarıyla gelen Türklerde olaya tepki gösterdi
ha-sokak4-5 LANGE LAUBE SOKAÐI
ha-sokak6 Hannover Belediye Başkanı Weil’in Mermertaş’ın mektubuna nasıl cevap vereceği merakla bekleniyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!