Slovenya'ya kaç sığınmacı giriş yaptı?

Güncelleme Tarihi:

Slovenyaya kaç sığınmacı giriş yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 17:30

Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, son dört günde 18 bin 469'u Slovenya'ya giriş yaptı.

Haberin Devamı

Daha iyi bir yaşam umuduyla Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışan sığınmacılar, koridor bölge olarak kullandıkları Balkanlar'da Hırvatistan üzerinden Slovenya'ya ilerlemeye devam ediyor.

Slovenya'ya gelen sığınmacı sayısının giderek artması üzerine hükümet yetkilileri dün akşam saatlerinde acil toplanma kararı aldı.

Slovenya hükümetinin yazılı açıklamasında, "İki milyonluk nüfusa sahip Slovenya'nın sığınmacı krizine çözüm olabilmesi imkansızdır. Slovenya'dan çok daha büyük Avrupa ülkelerinin çözemediği ve yapamadığını bizden beklemek hayaldir" ifadesi yer aldı.

Slovenya hükümetinin, Avrupa Birliği ülkelerine sığınmacı kotalarını yükseltmeleri konusunda çağrıda bulunduğu belirtilen açıklamada, sınırlarda güvenlik önlemlerinin artırılması konusunda da hükümetin yeni yasa tasarıları hazırlayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, son dört günde ülkeye çoğu Suriyeli 18 bin 469 sığınmacının girdiği ifade edildi.

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Pusiç'ten açıklama

Hırvatistan Dışişleri Bakanı Vesna Pusiç de düzenlediği basın toplantısında, Almanya, Avusturya ve Slovenya'nın sınırlarını kapatması durumunda Hırvatistan'ın da sınırlarını kapatmaktan başka çaresinin kalmayacağını vurgulayarak "Biz, böyle bir şey yapmak istemeyiz" dedi.

Sığınmacı krizi konusunda Türkiye'nin dört senedir "kilit ülke" olduğuna işaret eden Pusiç, "Türkiye, sığınmacı krizinde hem finansal açıdan hem de çözüm konusunda son derece önemli bir yük taşıyor ve bu noktada farklı tutumlar beklemesi oldukça mantıklı" diye konuştu.

Hırvatistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise 16 Eylül'den bu yana ülkeye 204 bin 126 sığınmacının giriş yaptığı bildirildi.

Macaristan'ın, cuma gece yarısı Hırvatistan sınırını kapatmasının ardından sığınmacılar Slovenya rotasına yönelmişti.

Suriye, Irak ve Afganistan başta olmak üzere çatışma bölgelerinden kaçan sığınmacılar, deniz yoluyla Yunanistan'a girmelerinin ardından Makedonya-Sırbistan-Hırvatistan-Slovenya rotasını kullanarak Avusturya, Almanya ve İsveç başta olmak üzere kendilerini kabul edebilecek Batı Avrupa ülkelerine ulaşmaya çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!