Slovenya vinyeti cep yakıyor

Güncelleme Tarihi:

Slovenya vinyeti cep yakıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 16:24

Sıla yolunun en ufak ülkesi olan Slovenya, cep yakan vinyet uygulaması ile tepki çekiyor.

Haberin Devamı

AB’nin baskı yapması üzerine 1 Temmuz tarihinden itibaren, vinyet fiyatlarında değişiklik yapan Slovenya, Avrupalı Türklerden tepki çekmeye devam ediyor. Binek otomobiller için ülkeden gidiş geliş için en az 30 Euro ödeme mecburiyetinde kalan sürücüler “Slovenya’nın bir ucundan diğer ucu kaç kilometre ki bizden bu ücretleri talep ediyorlar” diyerek yeni uygulamanın da haksız olduğunu söylediler.

Fiyat çok yüksek

Üç haftalık yıllık izinlerini memleketleri Uşak’ta geçirmek için Almanya’nın Köln kentinden yolculuğa çıkan amca oğulları Ateş ve Bulut Aileleri Slovenya’dan 15 Euro karşılığında 7 günlük vinyet aldılar. Çok kısa bir mesafe için kendilerinden yüksek ücret alındığını belirten aileler “Bu nasıl bir şey anlamadık. Slovenya’nın bir ucundan diğer ucu kaç kilometre ki bizden bu ücreti alıyorlar. Üstelik yol inşaatları da var” diyerek vinyet ücretlerinin uçuk fiyatlarda olmasına tepki gösterdiler.

Slovenya geçişlerinde vinyet almayan sürücüler 150 Euro ile cezalandırılıyor. Yeni uygulamaya göre 7 günlük vinyet 15 Euro, aylık 30 Euro ve yıllık vinyet 95 Euro.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!