Skibbe'ye 150 bin Euro'luk şantaj

Güncelleme Tarihi:

Skibbeye 150 bin Euroluk şantaj
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2008 13:51

Teknik Direktör Michael Skibbe'ye Bayer Leverkusen'de çalıştığı dönemde, çalınan cep telefonundaki eski kız arkadaşıyla çektirdiği fotoğraflar nedeniyle şantaj yapılıp 150 bin Euro istendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe'ye (43), çalınan cep telefonundaki eski kız arkadaşıyla çektirdiği özel fotoğraflar nedeniyle 2006 yılında şantaj yapıldığı ortaya çıktı. 2007 yılında yakalanan ve 150 bin Euro para isteyen 32 yaşındaki şantajcı kadın polis ile 26 yaşındaki suç ortağının önümüzdeki günlerde Düsseldorf Eyalet Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanacağı açıklandı. İki şantajcı hakkında 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (Dosya Numarası: 50 Js 431/07).

NASIL BAŞLADI?

Bayer Leverkusen 04 takımını çalıştırdığı dönem olan 14 Aralık 2006 tarihinde Skibbe'nin kullandığı Mercedes ML marka otomobili soyularak, cep telefonu, navigasyon aleti ve çok sayıda giriş bileti çalındı. 2007 yılının Eylül ayında Skibbe'yi telefonla arayan şantajcılar fotoğrafların ellerinde olduğunu belirterek, 150 bin Euro istediler.

Haberin Devamı

Şantajcılar, talep edilen parayı ödememesi halinde telefondaki fotoğrafları bir gazeteye satacakları tehdidinde bulundular. Bunun üzerine polise olayı aktararak yardım isteyen Skibbe, şantajcılara 150 bin Euro'yu vermeye hazır olduğunu söyledi. Paranın verileceği gün olay yerinden geçen polis aracını görerek kaçan şantajcılar, daha sonra yakalandılar.

Geçtiğimiz aylarda Düsseldorf'da oturan yeni hayat arkadaşı Lydia'dan Lara-Yael adında bir kızı olan Skibbe'nin olayla ilgili kimseyle konuşmadığı öğrenildi. Skibbe'nin yakın arkadaşı olan Rudi Völler (48), "Tüm bu olaylardan hiç haberim olmadı. Bana bu konuda bana tek kelime etmedi" diyerek şaşkınlığını ifade etti. Skibbe 2000-2004 yılları arasında Völler ile birlikte Alman Milli Takımı'nın antrenörlüğünü yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!