"SK Türkyurt takımına haksızlık yapıldı"

Güncelleme Tarihi:

SK Türkyurt takımına haksızlık yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2011 18:15

Almanya’nın başkenti Berlin’de Türkler tarafından kurulan spor kulüplerini bünyesinde bulunduran Türk Spor Merkezi’nin (TSM) Başkanı Burak Işıkdağlıoğlu, geçen sezon Kreisliga C adlı amatör ligde mücadele eden SK Türkyurt’un bir üst lige çıkması konusunda haksızlık yapıldığını ve Berlin Futbol Federasyonunun (BFV) adil davranmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Işıkdağlıoğlu, SK Türkyurt takımının başkanı Mehmet Ekşi ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, geçen sezon SK Türkyurt ile BSC Rehberge II takımlarının oynadığı maçın bitimine 1 dakika kala 92. dakikada saha dışında meydana gelen bir olay nedeniyle maçın hakem tarafından tatil edildiğini hatırlattı. Maçın yapıldığı sırada SK Türkyurt takımının karşılaşmada 1-0 önde olduğuna işaret eden Işıkdağlıoğlu, bu skorla SK Türkyurt’un bir üst lige çıkmayı garantilediğini, ancak maçın tatil edilmesinden dolayı Spor Mahkemesi’nin, maçın tarafsız bir sahada bir kez daha oynanmasına karar verdiğini söyledi.

BSC Rehberge takımının bu karara, doğrudan galip ilan edilmesi gerektiği gerekçesiyle bir üst mahkemede itiraz ettiğini belirten Işıkdağlıoğlu, söz konusu itiraz dilekçesine, imza yetkisi bulunmayan bir kişinin imza attığı ve BSC Rehberge’nin kulüp mührünü taşımadığı için SK Türkyurt olarak itiraz ettiklerini, ancak üst mahkemenin, daha önce verilen kararı bozarak BSC Rehberge’yi hükmen 6-0 galip ilan ettiğini bildirdi.

Işıkdağlıoğlu, bu skorla BSC Rehberge’nin bir üst lige çıktığını ifade etti. Dava sürecinde yapılan hatalardan dolayı bir şikayet dilekçesi sunarak BFV’den randevu talebinde bulunduklarını belirten Işıkdağlıoğlu, ancak bu konuda bir yanıt almadıklarını söyledi. Işıkdağlıoğlu, verilen kararın doğru olmadığına inandıklarını, dava sürecinde hataların yapılmış olmasından ve çelişkilerin bulunmasından dolayı hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini, davayı Berlin Eyalet Mahkemesine götüreceklerini bildirdi. Rehberge kulübünün söz konusu üst mahkemede bir tanıdığı bulunduğunu da savunan Işıkdağlıoğlu, BFV yönetiminin suskun kalmasını ve kendileriyle görüşmemesini de eleştirdi.

Konuyu Alman Futbol Federasyonu (DFB) Başkanı Theo Zwanziger’e de ileteceklerini ve BFV’nin tutumunu anlatacaklarını ifade eden Işıkdağlıoğlu, "Türk kulüpleri 40 yıldır susuyor. Artık haksızlıklara karşı tepkimizi göstereceğiz. BFV adil davranmıyor" dedi. Işıkdağlıoğlu, TSM’nin buradaki Türk kulüplerinin haklarını korumak için kurulduğunu, bu görevi de yerine getirmek istediğini dile getirdi. TSM’nin yaptığı çalışmalardan dolayı Alman kulüplerin de TSM’ye üye olmak istediğine işaret eden Işıkdağlıoğlu, TSM’de isim değişikliği yapmayı düşündüklerini, 2013 yılında yapılacak BFV seçilerinde de mevcut yönetime destek olmayacaklarını sözlerine ekledi.

Mehmet Ekşi de bu konuda sonuna kadar gideceklerini, BFV’nın Türk takımlarına yönelik uyguladığı çifte standardı ortadan kaldırmak için çalıştıklarını belirterek, "Bizim hangi ligde oynadığımız önemli değil. Yıllardan beri Türk takımlarına yapılan haksızlıklar var. Federasyon, inisiyatiflerini hep Alman takımlarından yana kullanıyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!