Sizce hangisi daha fazla kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Sizce hangisi daha fazla kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2013 15:30

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray’ın rakibi Schalke’nin çiçeği burnunda antrenörü Jens Keller yıllık 240 bin Euro alırken, imparator 2,5 milyon Euro’nun üzerinde kazanıyor. Alman teknik adam 164 milyon Euro’luk takım çalıştırırken, Terim 134 milyon Euro’luk değerinde takıma sahip.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ile eşleşen Schalke’nin çiçeği bununda çalıştırıcısı Jens Keller Bundesliga’da teknik direktörler arasında en az ücret alan kişi olması dikkat çekiyor. Schalke, Keller’e yıllık 240 bin Euro ödeyecek. Belki Nürnberg’in yeni antrenörü Wiesinger ondan daha az kazanacak. Jens Keller, B. Münih’in teknik direktörü Heynckes’in aylık ücretinden daha az bir parayı yılda kazanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde son 16’ya kalan takımların çalıştıran teknik direktörler arasında ise hiç kuşkusuz en ucuz antrenörü olacak. Fatih Terim’in yılda net yaklaşık 2,5 milyon Euro aldığını düşünürsek Galatasaray şimdiden gerek ücret gerekse tecrübe konusunda rakibinden kat kat üstün olacak. Ama Alman kulübü sadece 240 bin Euro verdiği teknik direktöre toplam değeri 164 milyon Euro’yu bulan bir takım emanet edebiliyor.

ALMANYA’DA ANTRENÖRLER NE KAZANIYOR?

Almanya 1. Bundesliga’da teknik direktörlerin aldıkları yıllık ücret 240 bin Euro ile 5 milyon Euro arasında değişiyor. En fazla parayı yılda 5 milyon Euro ile B. Münih’in tecrübeli çalıştırıcısı Jupp Heynckes alıyor. Bu ücrete galibiyet ve kupa primlerinin dahil olmadığını belirtelim. İkinci sırada Dortmund’un başarılı antrenörü Jürgen Klopp geliyor. Kulübü Klopp’a yıllık primler hariç 2,5 milyon Euro ödüyor. Bu iki teknik direktörün ardından Werder Bremen’in antrenörü Thomas Schaaf, 2 milyon Euro ile geliyor.

Ligin en çok kazanan antrenörü olan Heynckes en az kazanandan (Jens Keller-Schalke) tam 20 kat fazla para alıyor. UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile aynı grupta yer alan Mönchengladbach’ın antrenörü Lucien Favre, 1,5 milyon Euro ile en çok kazanan teknik adamlar listesinde beşinci sırada yer aldı. Almanya’da yeni Klopp olarak gösterilen Mainz’ın genç teknik direktörü Tuchel 800 bin Euro, Hannover’i çalıştıran Slomka 1,2 milyon Euro, 45 milyon Euro'luk değeriyle sezonun sürpriz takımı Freiburg’u çalıştıran Streich 500 bin Euro alıyor.

NE ALIYORLAR?

1. Jupp Heynckes B. Münih 5 milyon Euro
2- Jürgen Klopp Dortmund 2,5 milyon Euro
3- Thomas Schaaf W. Bremen 2 milyon Euro
4- Dieter Hecking Wolfsburg 1,8 milyon Euro
5- Lucien Favre M’Gladbach 1,5 milyon Euro
6- Brunı Labbadia Stuttgart 1,5 milyon Euro
7- Armin Veh E. Frankfurt 1,5 milyon Euro
8- Thorsten Fink Hamburg 1,4 milyon Euro
9- Mikro Slomka Hannover 1,2 milyon Euro
10-Sami Hyypıae B. Leverkusen 1,1 milyon Euro
Sascha Lewandowski B. Leverkusen 500 bin Euro
11-Marco Kurz Hoffenheim 1 milyon Euro
12- Thomas Tuchel Mainz 800 bin Euro
13- Mike Büskens G’Fürth 600 bin Euro
14- Christian Streich Freiburg 500 bin Euro
15- Markus Weinzierl Augsburg 500 bin Euro
16- Norbert Meier F. Duesseldorf 450 bin Euro
17- Jens Keller Schalke 04 240 bin Euro
18-Michael Wiesinger Nürnberg belli değil

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!